Annonce

Store prisnedslag var i gamle dage
bolig-koeb_03_200614_BP.jpg
Undersøgelsen fra Boligsiden.dk viser samtidig, at det ikke er helt uden betydning, hvem man som sælger forhandler med. Der er nemlig en klar tendens til, at mænd vil have de største nedslag, mens der er en overvægt af kvinder, der kun forventer et meget lille nedslag. Foto: Arkiv
bolig Boligkøbere tror, at du kan score store rabatter på huskøbet, men sandheden er en anden, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk

Hver fjerde huskøber i Københavns Omegn har en forventning om, at salgsprisen på drømmeboligen kan bankes op til 10 procent ned i pris.
Mange huskøbere har store forventninger til deres egne forhandlingsevner, når der skal forhandles nedslag i pris, men virkeligheden er en anden, viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk, der har spurgt deres brugerne, hvor meget de tror, at de ville kunne få i afslag, hvis de skulle købe et hus.
25 procent af de adspurgte tror på afslag mellem syv og 10 procent, mens 30 procent har en forventning om, at nedslaget landet på et sted mellem fire og seks procent af den nuværende pris.
Virkeligheden er en anden. For villaerne i Rødovre bliver solgt med blot 3,3 procents nedslag i prisen.
”Der er en generel tendens til, at der bliver skudt flere procent over målet, når køberne skal komme med deres bud på størrelsen af nedslaget. Men nedslaget har været kraftigt faldende de seneste år, og der bliver ikke længere givet de rabatter, der gjorde engang”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør forBoligsiden.dk og fortsætter:
”Mange sjusser sig nok frem og kender måske en, der har fået et stort nedslag for nylig, og så tror de, det er en tendens. Men sådan forholder det sig ikke i virkeligheden, når vi sammenligner med statistikken over, hvad der rent faktisk bliver givet i nedslag,” siger hun.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top