Annonce

Slipper for at spare 18 millioner
erik-nielsen_tour-de-taxa_023_170715.jpg

Erik Nielsen ånder lettet op efter regeringens aftale med KL, der betyder, at Rødovre ikke skal spare 18 millioner i 2017 på grund af omprioriteringsbidraget

Erik Nielsen ånder lettet op efter regeringens aftale med KL, der betyder, at Rødovre ikke skal spare 18 millioner i 2017 på grund af omprioriteringsbidraget Foto: Brian Poulsen
Budget 2017 KLs aftale med regeringen om at droppe omprioriteringsbidraget smitter positivt af på budgetforhandlingerne i Rødovre, der kan se bort for besparelser på 18 millioner kroner.

Velfærd kan være mange ting. Derfor var det heller ikke det nemmeste puslespil at lave budgetforslag i skyggen af et truende omprioriteringsbidrag der i løbet af tre år ville fjerne 54 millioner kroner fra Rødovres Kommunekasse og sende dem til Christiansborg, som måske ville sende dem øremærket tilbage.

Alene i 2017 ville omprioriteringsbidraget, der nu er blevet sløjfet som følge af en aftale mellem KL og regeringen – have betydet, at lokalpolitikerne skulle finde besparelser for 18 millioner kroner.
”Når det krav er ude af billedet, ser det ud til, at vi kan lave et budget i balance uden besparelser. Der vil altid være effektiviseringer, men vi kommer ikke til at forringe serviceniveauet, ” understreger borgmester Erik Nielsen.

Annonce

Hvad er velfærd
Han frygtede til det sidste, at det ville ramme hårdt, hvis regeringen først skulle inddrive pengene og så måske give nogle af dem øremærket tilbage.
”Det er første gang i min tid, at vi laver et budget der ikke er i balance, men vi turde ikke lægge det ind omkring omprioriteringsbidraget, fordi vi ikke kunne vide, hvilke penge vi fik tilbage. Venstre i Folketinget sagde, at skattelettelser også var velfærd, og derfor kunne vi jo ikke vide os sikre på, at vi rent faktisk fik nogle penge tilbage til driften af kommunen,” forklarer Erik Nielsen.

Ville have været en næsten umulig opgave
Han afslører, at det havde været en ovenud svær situation at finde de mange millioner bare i 2017.
”Det er svært for mig at gå ud og lave store besparelser. Vi har lige haft 2 plus 2 procent besparelser, hvor vi til sidst tog børne- og skoleområdet ud, men det er svært at se, hvor vi skulle have fundet 18 millioner kroner mere,” siger Erik Nielsen.

Klar efter sommerferien
Alligevel var forvaltningen forberedt på ekstra sommerarbejde.
”Hvis omprioriteringsbidraget var blevet en realitet, var forvaltningen blevet gjort klar på at skulle finde ekstra millioner at spare i løbet af sommeren. Det behøver vi ikke nu, men kan koncentrere os om smarte effektiviseringer som eksempelvis LED gadebelysning og andre investeringer der sparer penge uden at gå ud over niveauet,” påpeger borgmesteren.
Der er førstebehandling af årets budgetforslag i slutningen af august, hvorefter de politiske partier traditionen tro indkaldes til forhandlinger.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top