RSIK-talent til Canada
Alberto-Stærmose_DM-U20.jpg
Alberto Pison under U20 DM, hvor han blandt andet blev kåret til kampens spiller i Rødovres åbningskamp trods sine kun 14 år. Foto: Ian Nielsen, arkiv
ishockey Den 15-årige Alberto Pison Stærmose skifter til nordamerikansk U18 ishockey. Han blev opdaget af agenter ved U20 DM i Rødovre i marts, da han var 14 år.

Dansk ishockey har udviklet sig kolossalt de sidste 10 år, hvilket man også har bemærket på den anden side af Atlanterhavet. Ved U20 DM i Rødovre i marts måned, var der flere såkaldte ’scouts’ til stede, og de lagde blandt andet mærke til den blot 14-årige RSIK-dreng Alberto Pison Stærmose.

”Jeg har talt med flere, som gerne ville have mig over på deres skole, men jeg valgte New Bridge Academy, Halifax i provinsen Nova Scotia,” fortæller han.
Halifax er hovedstad i Nova Scotia, som ligger i den sydøstlige del af Canada, hvor man i øvrigt taler engelsk.
”Mit engelsk er godt, fordi jeg har talt meget engelsk som barn på grund af, at min far er italiener. Dermed har jeg også en sproglig fordel, og jeg glæder mig også til at gå i skole, hvor jeg skal tage 10. klasse det første skoleår.”

”Men der er ingen tvivl om, at jeg valgte skolen på grund af deres ishockey. Jeg tror, de vil kunne give mig de bedste forudsætninger til at blive draftet til canadisk juniorhockey om to år. Det er pt. min store målsætning at blive draftet.”
”Selvom flere stadig får øjnene op for dansk ishockey, så er mulighederne større, når man er i det canadiske system,” siger en meget målrettet 15-årig knægt, som har spillet størstedelen af sin ungdomstid i RSIK. De to første år var dog i Gladsaxe, hvor han også bor.

”Jeg skiftede til Rødovre samtidig med min storebror André, som også har spillet i nordamerikansk ishockey nogle år. Han har anbefalet mig at skifte allerede nu, så jeg tog chancen, da muligheden bød sig,” siger Pison, som han foretrækker at blive kaldt, når det gælder efternavnet.
”De har lidt svært ved at sige Stærmose i Nordamerika,” siger han og griner.

Håber på U-landsholdene
Skolen har givet Pison et halvt scholarship. Han starter med en træningscamp den 25. august, mens selve skolegangen starter senere på året.

Helt forlade Danmark håber Alberto Pison ikke sker.
”Det er klart, jeg kommer til at savne mine venner og familien, men det her er en stor chance, som jeg vil tage. Selvom jeg er langt væk, håber jeg stadig, jeg vil blive udtaget til diverse ungdomslandshold. Det drømmer vi vel alle om,” siger Stærmose, som glæder sig til at få nye store ishockeyoplevelser.
”Hver gang jeg har været med til at vinde DM, har været stort for mig, men nu håber jeg på nye og endnu større oplevelser med min ishockey,” slutter han.

Fakta:
Navn: Alberto Pison Stærmose
Fødselsdato: 28.04.2001
Bopæl: Gladsaxe
Ishockey: To første år i Gladsaxe – siden i RSIK – nu New Bridge Academy
Målsætning: At blive draftet til canadisk juniorishockey

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top