Annonce

Rødovre Kirke sætter historisk orgel til salg
orgel-roedovrekirke_001_260716.jpg
Siden 1957 har det store orgel lagt toner til hundredvis af konfirmationer, bryllupper og begravelser. Inden længe er det forhåbentlig solgt. Foto: Brian Poulsen
til salg Orglet er foreløbig sat til salg i Tyskland, og en kommende køber skal hoste op med 70.000 kroner for at få fingrene i det velfungerende og efter sigende stemte orgel, der blev bygget tilbage i 1957.

Til næste år skal piben have en anden lyd. Altså sådan i overført betydning. Rødovre Kirkes snart 60-årige orgel skal sælges, for at gøre plads til et nyt og moderne et af slagsen.
Rødovre Kirke har haft orglet til salg i en længere periode, men indtil videre har de potentielle købere ikke stået i kø i våbenhuset for at give håndslag på en god handel.
”Vi vil gerne sælge vores orgel til en kirke i Danmark, men vores blik er i ligeså høj grad rettet mod udlandet. Orglet kan i princippet ende hvor som helst,” fortæller organist Niels Rindorf, der har siddet bag tangenterne i Rødovre Kirke siden 2005.
Han fortæller at prisen på de 70.000 kroner er et symbolsk beløb, og at prisen skal ses i lyset af, at en kommende køber selv skal stå for nedtagningen og transporten af orglet. En opgave der ifølge Niels Rindorf nemt kan tage flere hundrede timer.
”Orglet er bygget som hånd i en handske, og der ligger et kæmpe arbejde i at pille det ned. Til gengæld får køberen også et velfungerende og stemt orgel,” forsikrer Niels Rindorf.

Nyt orgel i millionklassen
Rødovre Kirke har siden starten af årtusindeskiftet været i gang med købs- og salgsprocessen, og ifølge Niels Rindorf er det bestemt ikke unormalt, at en ’orgelsag’, som han kalder det, tager 10-15 år.
Det nye orgel koster nemlig i omegnen af fire millioner kroner og hertil skal der yderligere lægges halvanden million kroner i byggeomkostninger.
”Det er mange penge, og derfor er det en længere proces. Alt bliver bygget i hånden, så på den måde er alt ved det gamle, men det nye orgel er tilført moderne tekniske hjælpemidler,” siger organisten, der afslører at det nye orgel vil blive indviet den 9. april til næste år.
”Vores nuværende orgel har en særlig glansfuld klang, og det lyder helt ærligt ikke specielt godt. Det nye orgel har en helt anden fyldig klang, og som kirkegænger vil man få en helt anden oplevelse, hvad enten det er til en koncert eller en kirkelig handling,” siger Niels Rindorf.

Annonce
Det er blandt andet takket være en donation i millionklassen fra A.P. Møller Fonden, at Rødovre Kirke kan købe et nyt orgel. Billedet viser en visualisering af, hvordan det nye orgel kommer til at se ud.

Det er blandt andet takket være en donation i millionklassen fra A.P. Møller Fonden, at Rødovre Kirke kan købe et nyt orgel. Billedet viser en visualisering af, hvordan det nye orgel kommer til at se ud.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top