Annonce

Pædagog alene i Verden
boernefestival_2015-27.jpg

BORGERDREVNE FORSLAG I RØDOVRE: Når der ikke er nok voksne, spilder børnene deres tid på at vente på hinanden indtil der igen er uddannet personale, der sikre deres udvikling pædagogisk. Synes du også, der skal være loft over pædagogers alenetid? Stem på Borgerdrevne forslag i Rødovre på Facebook. Foto: Arkiv

BORGERDREVNE FORSLAG I RØDOVRE: Når der ikke er nok voksne, spilder børnene deres tid på at vente på hinanden indtil der igen er uddannet personale, der sikre deres udvikling pædagogisk. Synes du også, der skal være loft over pædagogers alenetid? Stem på Borgerdrevne forslag i Rødovre på Facebook. Foto: Arkiv Foto: Brian Poulsen
Borgerdrevne forslag Mere end 700 læsere mener, der bør være loft over hvor længe én enkelt pædagog må være alene med for mange børn. Og det er kun dem, der har stemt i Rødovre Lokal Nyts afstemning på Facebook vel at mærke. Pædagoger er lykkelige for, at politikerne måske vil diskutere et eventuelt loft, hvis vi vel at mærke kan samle underskrifter nok sammen.

Den første idé er som regel den bedste. Eller i hvert fald én af dem.

Sådan ser det umiddelbart også ud til at være med afstemningen på Facebookbegivenheden ‘Borgerdrevne forslag i Rødovre’.
Her kan alle borgere komme med deres eget forslag til forandring i byen. De tre forslag, der får flest stemmer, går vi videre med til kommunalbestyrelsen, der har lovet at diskutere sagen, hvis vi kan samle 2610 underskrifter.
Lige nu har det allerførste forslag lagt sig i spidsen.
‘Loft over pædagogers alenetid’ hedder forslaget, der gerne vil have politikerne til at sætte grænser for, hvor længe én pædagog må være alene med x-antal børn.
At forslaget indtager duksepladsen i afstemningen glæder pædagogernes fællestillidsmand i Rødovre.
“I Rødovre oplevede 8 ud af 10 dagligt at være alene med en børnegruppe. Og halvdelen af dem i mere end en halv time. Det er ikke optimalt,” siger Lena Grønsund.
Hun kan godt lide idéen om, at avisen har besluttet sig for at være demokratisk fødselshjælper i forhold til at lade borgernes egne idéer have en større chance for at nå helt ind på rådhuset.
“Ideen med at Rødovre Lokal Nyt har fokus på forskellige emner, som Rødovre borgerne er med til at vælge ud, er et spændende og anderledes initiativ, som jeg tro at mange borgere og ikke mindst politikerne vil syntes er en fantastisk ide, fordi borgene selv er med til at sætte noget af den politiske dagsorden, og forhåbentligt komme til at se resultat af,” siger Lena Grønsund og fortsætter:
“Det er klart, at der er situationer, hvor en kollega er nødt til at gå med et barn ud at vinke eller skifte barnet, men det er ikke alenetid for mig, med mindre det selvfølgelig er noget, der sker hele tiden. Jeg synes ikke, at det er i orden, når det går ud over planlagte aktiviteter og da slet ikke, når det bliver uforsvarligt.”

Annonce

Aktiviteter skrottes
Blandt de pædagoger i Rødovre, der deltog i undersøgelsen oplevede 1/3 af pædagoger ugentligt at planlagte aktivitet blev skrottet og 46 procent at have været i, hvad de oplevede som uforsvarlige situationer, fordi de var alene med en børnegruppe.
“Det gør altså noget ved pædagogerne, at opleve det og være nervøse for, hvad der kan ske, når de gang på gang oplever at være alene med børnegrupper,” advarer Lena Grønsund.
“I det hele taget går vi slet ikke ind for alenetid med børn. Når det så er sagt, så ved vi også godt, at vi ikke kan få afskaffet alenetid i den nærmeste fremtid, så vi ser et loft for alenetid som et både godt, realistisk og nødvendigt skridt på vejen,” tilføjer hun.
Hun mener helt klart, at en bedre normering for at undgå alenetid og aflysning af aktivteteter er vejen frem.
“Udover de mere traditionelle aktiviteter vi som pædagoger planlægger at lave sammen med børnene, og som i vores optik må aflyses alt for ofte, så er der også de forskellige kommunale koncepter, som f.eks. science, natur og sprog. Koncepter der kan være rigtig gode, men som jo også kræver tid, selvom der er afsat penge til, at der kommer en ansat på besøg i institutionen,” siger fællestillidsmanden, der gerne vil starte med et loft over alenetiden, men drømmer om helt at afskaffe den.

Spilder børnenes tid
Det gør Christina Stær Mygind, projektleder og næstformand i forældre bestyrelsen i Elvergården også. ”Det kunne være godt, hvis der kom et loft over alenetiden, og jeg har selv overvejet at komme med et forslag, som måske kan fange politikernes interesse. Jeg synes det her forslag kræver en diskussion af, hvad man forstår ved alenetid og af normeringerne i det hele taget,” siger Christina Stær Mygind og fortsætter:
”Ved sidste års effektiviseringer kom vi over smertegrænsen i Rødovre. Det kan vi som forældre især mærke om morgenen og om eftermiddagen, hvor der er for få voksne. Børnene kommer til at sidde og vente på hinanden. Hvis der er 12 børn der skal op efter en lur og have skiftet ble og de voksne skal rydde madrasser væk, siger det sig selv, at der ikke kan foregå noget fornuftigt pædagogisk. Børnene spilder deres tid.”
Hun vil derfor gerne bruge det populære forslag på Facebook til at diskutere både alenetid og pædagogik.
”Det bliver mere overvågning end fordybning i aktiviteter, og det går ud over alle børn, men især dem der er sårbare og har brug for noget ekstra. Derfor er forslaget et godt springbræt til at diskutere, hvad det er vi egentlig ønsker,” slutter hun.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top