Annonce

Netværker på Klippeøen
IMG_2312.jpg
AKTIVITETER: Selvom der var tid til bare at slappe af, var Bornholmsturen også fyldt med aktive oplevelser. Foto: Privat Foto: Privat
Fællesskab Alene med fire drenge er udsigterne til nem ferie lige så omstændige som det danske sommervejr. For Pernille blev redningen den boligselskabernes fælles tur til Bornholm.

Der sker noget specielt, når boligområdernes blå mænd spiller fodbold mod de lokale børn, og deres fortrinsvis enlige mødre skifter bøvl med madpakker ud med netværk og hygge.

For Pernille og hendes fire drenge blev turen til Bornholm en oplevelse, hvor hun har flere ting med hjem i bagagen end hun pakkede ned hjemme i Lejerbo.
“Jeg har boet i Kærene i 8 år, men det er første gang jeg bruger Cafébiblioteket, og jeg er godt nok glad for, at min veninde gennem drengenes fodboldklub overtalte mig til at tage med,” siger Pernille.
Som alenemor med fire drenge på henholdsvis 3,5,8 og 10 år kan det godt være svært at give børnene den ferie de fortjenter.
Derfor var hun glad for muligheden om at komme med på den sociale feriekoloni.
“Jeg tager hatten af for det ekstremt store arbejde, der ligger i at arrangere det der. De er super gode til at samle børnene med aktiviteter og fællesspisning, så man kommer til at snakke sammen på kryds og tværs. Børnene fik nogle nye venner, som de spillede fodbold med og legede med i poolen, og jeg fik selv nogle nye venskaber af at være med på den tur. Det ergodt at lære nogle andre enlige mødre at kende fra området, så man kan trække lidt på hinanden,” siger Pernille.

Annonce

Den boligsociale koordinator, Sussanne Mikkelsen
beskriver da også formålet med ferien, som en ferie, hvor der vil være fællesoplevelser, og ture som er værd at komme hjem og fortælle om.
“At skabe plads for socialt samvær mellem forældre og børn, give dem et pusterum for hverdagens pligter. Skabe social samvær med andre forældre i boligområdet og at komme væk fra vante omgivelser. Og frem for alt, netværk på tværs af børn og voksne, som også er til glæde også når man kommer hjem,” siger hun.

Skal mødes igen
Ejendomsleder Søren Lillevang (AKB) og Ejendomsmester Kevin Lund (AAB) besøgte beboerne i tre dage, hvor de stod for fodbold og minigolfturnering og ikke mindst natløb.
“Det er en legedag som børn og voksne glæder sig til, og husker også når de kommer hjem. Der bliver skabt gode relationer mellem beboerne og driften i boligafdelingen,” understreger Susanne Mikkelsen.
Ialt var 44 beboere med på turen, der både gik til vandet og forskellige udflugter.
Pernille er da heller ikke i tvivl om, at børnene har fået én på opleveren.
“De har fået noget at tale med deres nye venner om. Man kunne se, når vi var på tur, at de begyndte at gå sammen med de andre børn istedet for at følges med deres forældre. Men vi forældre har også allerede aftalt at mødes igen til fælles grillarrangement den 22. juli for at holde kontakten ved lige,” understreger Pernille.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top