Annonce

Lys for enden af vejen
kunstmalere-bjoern_eriksen-jonna-pedersen_261007_BP.jpg
Bjørn Eriksen (tv) tænker kreativt og foreslår, at Rødovre Kommune investere i selvlysende fortove. Foto: Arkiv
borgerdrevne forslag Kunstneren Bjørn Eriksen drømmer om selvlysende fortove i Rødovre.

For første gang nogensinde kan et borgerdrevet forslag ende med at blive godkendt politisk. Rødovre Lokal Nyt har oprettet en begivenhed på Facebook kaldet ‘Borgerdrevne forslag i Rødovre’. Her kan du stemme på din yndlingsidé og også få stemmer til din egen. De tre mest populære idéer vil vi præsentere politikerne for den 10. september på rådhuspladsen.
I skrivende stund er der kommet 44 forslag. Nogle i den lettere useriøse kategori, mens andre forslag allerede har vundet opbakning. Kunstneren Bjørn Eriksen er en af de borgere, der har spillet ind med en idé. Han forslår, at Rødovre Kommune etablerer selvlysende fortove. Det lyder måske skørt, men idéen er foreslået i ramme alvor.
Energien til de selvlysende fortove skal hentes fra fodgængerne som bruger fortovene.
”Der findes et materiale som hedder Piezoelectric, som udvikler energi ved tryk. Det bruges i blandt andet fodtøj, som lyser med små dioder, når man går. Materialet lægges under fortovet, og i stedet for brosten i midten, anvendes glassten med indbyggede dioder som henter deres energi fra Piezoelectric,” skriver Bjørn Eriksen i sit forslag.

Mange gode idéer
Bjørn Eriksen ved godt, at det kræver udvikling, men han forestiller sig, at man kan starte med 10 meter fortov. I Teknik- og Miljøudvalget følger formand Svend Erik Pedersen (F) med stor interesse med i den borgerdrevne proces.
”Jeg synes, at der er mange gode idéer, og selvlysende fortove lyder som en interessant idé. Der er selvfølgelig et stykke vej fra at noget er en idé til den bliver ført ud i livet. Hvis det konkrete forslag får mange stemmer, kan vi i første omgang undersøge om det er anvendt med succes andre steder i Verden,” siger Svend Erik Pedersen, da vi præsenterer ham forslaget.
Hvis du vil stemme på Bjørn Eriksens idé eller selv har én, kan du deltage i processen. Se hvordan i faktakassen til venstre.

Annonce

 

FAKTA:

Sådan gør du
Politikerne i Rødovres kommunalbestyrelse vil gerne behandle forslag fra borgerne, og det betyder, at dit forslag kan blive til virkelighed. På Facebook kan du ved at søge på ’Borgerdrevne forslag i Rødovre’ afgive din stemme og selv komme med et forslag. De tre forslag der får flest stemmer, vil blive præsenteret den 10. september på rådhuspladsen, når Rødovre Kommune inviterer til ’RØDovredag’, hvilket bedst kan betegnes som en lokal miniatureudgave af folkemødet på Bornholm.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top