Annonce

Lejere sparer millioner på Internet og Tv
03B63290.jpg
Fordi man ikke som tidligere er bundet af at have samme pakke som de andre lejere, har beboerne i Rødovre Boligselskab alleredenu sparet mange penge. Foto: Bee-Line
frit valg Mere end hver anden siger nej til billigt internet. Til gengæld har de beboere, der har fravalgt den fælles store Tv-pakke sparet 400 kroner om måneden. I Rødovre Boligselskab går de nemlig op i, at ingen får proppet dyre ydelser ned i halsen.

Siden den 1. juli har alle lejere selv skal kunne vælge om de ønsker at modtaget tv-pakker. Tidligere var det sådan, at man som lejer var tvunget til at modtage og betale for den TV-pakke, som flertallet af beboere havde valgt på et afdelingsmøde. På den måde var der mange, der betalte for noget, som de ikke havde brug for, som de derfor gerne ville slippe for at betale.
“Det var ikke muligt i de gamle ‘sløjfeanlæg, hvor det var den samme antenneledning, der løb gennem alle afdelingens lejligheder, at afkoble enkelte lejemål, hvorfor alle fik samme pakke,” forklarer direktør i Rødovre Boligselskab, Bent Lyngsig.
Prisen på fuldpakken, lå i 2012 på omkring 400 kroner alt afhængig af hvor stor afdelingen var.
“I 2012 oprettede Rødovre Boligselskab vores eget RødovreNet, hvor alle afdelinger blev knyttet sammen i et fibernet. Samtidig fik alle lejligheder indlagt nyt ledningsnet, så hver lejlighed blev forsynet med hver sin ledning til antennen og en anden ledning til internet. Det betød, at der nu var frit valg, hvor beboerne kunne vælge mellem ingen TV-pakke – grundpakke, mellempakke eller fuldpakke. Det blev også muligt at købe billigt internet ,hvis man havde ønske om det,” oplyser Bent Lyngsig, der nu kan se tilbage på tallene med tilfredshed.
I dag er priserne på TV-pakkerne fra 123 kroner til 409 kroner, så trods de senere års prisstigninger stadigvæk er på samme niveau som i 2012.
“Vi kan nu se, at 43 procent af vore beboere har fravalgt den dyre fuldpakke, og dermed sparer mellem 105 og 409 kroner per måned. Det er temmelig mange penge i løbet af et år,” siger Bent Lyngisg, der mærker, at beboerne er glade for den nye fleksibilitet.

De ældre sparer mest
På internetsiden er det interessant, at kun 64 procent af beboerne har internet gennem boligselskabet, selvom priserne er mere end bare normalt attraktive.
“Vi mener, at det skyldes, at mange ældre ikke benytter sig af muligheden, idet det specielt er afdelinger med mange ældre, der har få tilslutninger til internettet. Der er også nogle, der har internet gennem arbejdet, og derfor måske ikke bruger RødovreNet som leverandør. De lejere der bor i boligselskaber med afdelinger, hvor der stadig er gamle kollektive aftaler, må i nogle tilfælde vente i op til 5 år, før de kan få lov til at fravælge TV-pakker idet folketinget har besluttet at allerede indgåede aftaler respekteres. Men de må ikke fornyes.

Annonce

Valg og fravalg
Det er muligt for såvel andre boligafdelinger som private og andels- ejendomme at tilslutte sig RødovreNet. Imellemtiden bruger bestyrelsen tallene til at se, hvordan det går med den investering de satsede på i 2012, da de etablerede RødovreNet.
“Vi betalte i 2012, cirka 2.5 millioner kroner for at etablere det fibernet, der binder afdelingerne sammen. Der er nu gået så lang tid, at vi tror, at beboerne har truffet de valg de ønsker, Så det er for at følge op på om vores investering på beboernes vegne var lige så fornuftig, som vi forventede. Vi har brugt pengene af dispositionsfonden der er vores ”fælleskasse’. Hvis hver lejer i gennemsnit har sparet 100 kroner om måneden til sammen for internet og antenne, er vores anlægsudgift tjent hjem på cirka 2 år, så det lever fuldt ud op til vore forventninger,” siger Bent Lyngsig og tilføjer:
“Ud over pengene, er der også friheden i, at vore beboere ikke bare får proppet en dyr ydelse ned i halsen oven i huslejen uden at have mulighed for at sige nej tak. Det var sammen med muligheden for lavere priser grunden til at vi etablerede RødovreNet,” understreger han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top