Annonce

Lad os leje et spil
labyrint.jpg
Rødovres korleder har startet sit eget bæredygtige spilkoncept, hvor man på månedsbasis kan låne spil over Internettet. Foto: Brian Poulsen
LUDOTEKET: Normalt er spil noget man leger, men ikke mere. Rødovres musikalske omdrejningspunkt nummer ét har fået nok af forbrugskulturen og åbnet sin egen forretning, hvor spil er noget man lejer.

Hvert eneste år holder Iben Vestergaard styr på 200 syngende børn, når hun som sanglærer og kordirigent for Rødovre Korskole slår takten an. Nu har hun et spørgsmål, som det er svært at synge et falsk svar til.
“Hvor mange gange har vi familier ikke stået med bunker af legetøj, som børnene er vokset fra? Skal det sælges på loppemarkedet? Skal naboen arve det? Skal vi smide det ud, da vi ikke orker at tage stilling til bunkerne og den sorteringshovedpine, der venter,” spørger Iben Vestergaard.
Og ligesom på Musikskolen, har hun selv svaret klar.
“Vi har åbnet det vi kalder Ludoteket. Det er et lånebibliotek for legetøj, spil, og børnemusikinstrumenter. Vi mener at det er fremtiden, da vi skal tænke mere bæredygtigt i vores tilgang til ressourcerne, og derfor dette grønne indkast i deleøkonomien,” fortæller Iben Vestergaard glad.

Sjovt og bæredygtigt
Bæredygtig som idéen er, har Ludoteket både et abonnement på 100 kroner om måneden til private og 200 kroner om måneden for en institution. Ganske enkelt egentlig.
“Det er en ny og rigtig god idè, der ikke er prøvet af i Danmark. Vi har set lignende tiltag i andre lande, men har endnu ikke set det i denne udformning i landet,” siger Vestergaard stolt og opfordrer til, at man dropper forbrugsræset med at købe nye spil og instrumenter, hver eneste gang et af børnene har fødselsdag.
“Giv et abonnement til Ludoteket, eller giv en oplevelsesgave til børnene i stedet, siger hun og tilføjer, at forretningen i sig selv er gjort bæredygtig af mange års aktiviteter i og omkring hjemmet på Østerbro.
“Vi har i en årrække haft en privat musikskole på Østerbro, Muzzik, der har 120 familier tilknyttet, så vi er allerede fast forankret i kulturlivet på Østerbro. Det er en del af vores liv at tænke grønt, økologisk, bæredygtigt og lokalt forankret og vi vil rigtig gerne sprede den gode energi.”
Du kan finde Ludoteket.dk på Internettet.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top