Annonce

Kom med på jagt – Pokémonjagt
pokemon-go-6.jpg
På rekordtid har et nyt mobilspil gået sin sejrsgang Verden over. Hvis du vil mødes med andre lokale spillere, er der oprettet gruppen 'Pokémon Go Rødovre' på Facebook. Foto: Red.
pokémon Hvis du har undret dig over, hvorfor uhørt mange mennesker i disse uger går rundt med næsen nede i deres smartphones, kommer svaret her. De er på jagt efter virtuelle monstre og vi har været med.

På den lange bådebro ved ishuset ved Damhussøen sidder tre drenge med bare tæer og fødderne nede i vandet. De sidder alle med næserne nede i deres telefoner og de ænser knapt, hvad der sker omkring dem.
”De spiller Pokémon. Det er helt tydeligt at se, hvem der spiller spillet. Hvis man ser en person der kigger ned i sin telefon uden at bruge fingrene, spiller personen Pokémon,” fortæller 22-årige Daniel Jeudoej Skau Nørgaard, mens veninden Pernille Hendriksen nikker.
Deres venskab går mange år tilbage og denne varme sommerdag ved Damhussøen har de indvilget i at have lokalavisen med på jagt i det virtuelle Pokémon-univers.
”Damhussøen er et populært sted at gå på jagt, fordi der er mulighed for at fange vand-pokémons,” siger 25-årige Pernille Hendriksen og kigger fra græsarealet ved ishuset ud mod vandet, hvor to halvstore knægte står med deres telefoner i strakte arme ned mod vandspejlet.
”Det er helt vildt, så populært spillet er blevet. Mange kender universet, men der er ingen spil, hvor man på samme måde skal være aktiv samtidig med at man spiller. Det er nok derfor alle spiller,” gætter Pernille.

Bag Rødovregaard var der bid. Daniel viser her, hvilket Pokémon der gemte sig i buskadset. Det populære Pokémon Go kan downloades til både iPhone og Android.

Bag Rødovregaard var der bid. Daniel viser her, hvilket Pokémon der gemte sig i buskadset. Det populære Pokémon Go kan downloades til både iPhone og Android.

Annonce

Står op om natten
Hvis du ikke har hørt om den nye spildille Pokémon Go, har du enten været totalt omskåret fra omverdenen eller netop hjemvendt fra en rejse fra et fjernt land, hvor internetforbindelse var en mangelvare. Pokémon Go er et spil til telefonen, hvor spillerne fysisk skal bevæge sig rundt i deres lokalområde for at fange virtuelle Pokémons, som bedst kan betegnes som fantasivæsener. De Pokémoner man fanger kan man træne stærkere og det er hele tiden muligt at dyste mod andre Pokémons Go-spillere.
Det populære spil har kun været tilgængeligt i Danmark siden den 16. juli, men allerede nu raser spillefeberen.
“Det er måske lidt nørdet, men på den sjove måde,” siger Pernille Hendriksen, imens vi bevæger os langs vandkanten i retning mod Damhusengen og Rødovregaard i jagten på en sjælden Pokémon.
”Ligeså snart man kommer lidt væk fra de store veje og pladser, bliver de sværere at fange,” fortæller Daniel Jeudoej Skau Nørgaard, da vi er kommet i skygge under de store træer på Engen.
”Pokémonerne er samlet der, hvor der færdes mange mennesker. Derfor er Rødovre Centrum et rigtig godt sted at jage,” indskyder Pernille, der har været med fra starten. Daniel fik først downloadet spillet et par dage senere, men han er allerede blevet opslugt.
”Jeg har lige fået ferie, så jeg kommer nok til at spille en del i de næste tre uger,” siger han med et bredt smil. Forleden tog han sågar på jagt ved Rødovrehallen midt om natten.
”Der er nogle Pokémons der kun kommer frem om natten, og jeg kan godt lide at være oppe om natten,” fortæller Daniel, inden han stopper op og kigger ned i telefonen.

Brug jeres sunde fornuft
De to lokale Pokémon-jægere drejer rundt om Rødovregaard. Stadig med hovederne begravet i deres telefoner.
”Der er én inde på Rødovregaard,” siger Daniel og viser på skærmen, hvilket monster der er tale om. Rødovregaards store røde porte er lukkede, og det sætter en stopper for jagten.
”Der har været mange historier i medierne om, at Pokémon-jægere er gået ind i folks haver for at fange Pokémons. Det gider jeg ikke. Så meget betyder det heller ikke, og hvis der endelig skulle være en Pokémon jeg bare måtte have, så ville jeg ringe på først,” siger Pernille og fortæller at der forleden var en sjælden Pikatua Pokémon tæt ved motorvejen i Glostrup.
”Der er jo nogen der er dumme nok til at stoppe op for at fange den, så der kan sagtens opstå farlige situationer,” siger Pernille.
Og sådanne situationer har der været mange af. Så mange at Københavns Vestegns Politi i sidste uge opfordrede de mange Pokémon-jægere til at udvise fornuftig adfærd. I flere tilfælde har borgere kontaktet politiet, fordi de har observeret mennesker med pandelamper på jagt om natten.
I Islev har der også været aktivitet på byggepladsen på SPF-grunden. Direktør i Cervo Gruppen, Morten Borup, der står for opførelsen af boliger på stedet, er også ude med en advarsel. På den afspærrede byggeplads er der nemlig en virtuel butik, hvor spillerne kan købe ting til deres Pokémons og opgradere deres udstyr.
”Det er en byggeplads, og alle skal tænke sig om, når de bevæger sig på grunden. Der er i øjeblikket kældre der er ved at blive gravet op, så det kan være farligt at gå ind på området for at spille Pokemón,” siger Morten Borup, der dog gerne vil undersøge muligheden for at indhegne et område på pladsen, så spillerne trygt kan nå ind til den virtuelle butik.
”Vi har ikke taget hensyn til at der kunne opstå en spildille på byggepladsen, og vi vil kigge på mulige løsninger, så man kan spille uden risiko for at komme til skade. Indtil vi får gjort det, vil vi derfor minde alle om, at det er en byggeplads,” siger Morten Borup.

Handler om at have det sjovt
Hverken Pernille eller Daniel har planer om at forcere hegn eller gå på jagt på private områder. De kan dog godt forstå, hvorfor nogle spillere lader sig lokke og går helt til grænsen for at fange den helt rigtige Pokémon.
”Hele universet fanger og det er stadig så nyt og spændende, så det er nok derfor at mange bruger så meget tid på spillet. Jeg synes bare det er dejligt, at der nu er lavet et spil, som jeg kan spille aktivt imens jeg går en aftentur,” siger Pernille.

 

pokemon-go-(5) pokemon-go-(2) pokemon-go-(3) pokemon-go-(4)

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top