Irske fuskere udvist efter afpresning
politi_024_190516.jpg

To ældre kvinder er blevet snydt af tricktyve - har du set gerningsmændende?

Politi Hver sommer bliver husejere snydt af irske stenfuskere, men måske ikke mere. To unge er netop fængslet og udvist for bedrageri og afpresning.

To to unge irske fætre er dømt for bedrageri og afpresning af husejere blandt andet i Rødovre. Her lykkedes det fuskerne at snyde sig til et job på et tag hos en enlig kvinde.

“Kort tid efter har de revet skorstenen ned og truer med, at der vil ske noget alvorligt med huset, hvis ikke hun hæver kontanter til dem,” fortæller anklager for Københavns Vestegns Politi, Maja Blomkvist.
Ialt nåede fuskerne at snyde 114.00 kroner ud af kvinden, som dog inddirekte blev årsagen til, at de blev stillet for retten.
“Kvinden bliver rigtig bange for deres trusler og kontakter politiet, som sætter en aflytning af hendes telefon igang. På den måde finder de på et tidspunkt frem til de to mænd, mens de er igang med at snyde nogle andre,” fortæller Maja Blomkvist.

Annonce

Går efter de ældre
Alle de forurettede er ældre medborgere, og nogle steder er det lykkedes gerningsmændene at true sig til så store beløb som 320.000 kroner.
“Dommen lyder på 1 år og 2 måneders fængsel til dem begge to. Den ene er kun 17 år, så han fik 6 måneders ubetinget og resten betinget. Herefter bliver de udvist og har fået indrejseforbud i henholdsvis 10 og 12 år. De er dømt til at betale erstatning, men om pengene når frem til kvinden i Rødovre og de andre forudrettede, er jeg ikke sikker på,” siger Maja Blomkvist. Hun opfordrer alle til at være opmærksomme på håndværkere, der kommer med uopfordrede tilbud. De kan hurtigt blive meget dyre.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top