Annonce

Hvad med 25-procents-reglen, borgmester?
roedovre-kommune_03_260312_.jpg
Foto: Arkiv
debat Heldigvis fik den tidligere regering sikret, at kommuner kan kræve, at 25 procent af de nye boligområder skal forbeholdes billige, almene boliger.

Og i sidste måned lykkedes det oppositionen at holde fast i denne regel i planloven, selv om Venstre ville sløjfe den. Forhåbentlig vil kommunalpolitikerne i de store byer insistere på at bruge 25-procents reglen. ”Tiden skriger på en visionær by- og boligpolitik, der prioriterer socialt blandede boligområder.” Således stod der i dagbladet Politikens leder 18.7.2016. Overskriften var: Skævhed.
Der er meget nyligt planlagt boligbyggeri i gang i Rødovre Kommune. Og mere på vej i de kommende år.
25 procent-muligheden for almene boliger blev indført i planloven i november 2014 – af den socialdemokratisk ledede regering. Og det var socialdemokraterne der nu har sikret at den blev holdt fast? Er muligheden udnyttet i Rødovre Kommune siden – dvs. i lokalplanerne 124, 133 og 140, Damhus Have, IrmaByen og Viemose Have, der alle vedrører boliger i større målestok? Og vil den blive det fremover? Hvis ikke den er udnyttet, hvorfor da ikke? Har kommunen en (visionær) boligpolitik? Eller er Mette Frederiksens og Politikens forhåbning til kommunalpolitikerne tom?

Kommentarer

2 kommentarer om “Hvad med 25-procents-reglen, borgmester?”

 1. Jensen siger:

  Hvor skal pengene komme fra, hvis der skal kræves alment byggeri, hver gang der bygges boliger i Rødovre? Kommunen skal jo i så fald medfinansiere byggeriet med kommunal grundkapital.

  De tre lokalplaner du nævner, burde du nok have kommenteret på, mens de stadig var i høring. Du kunne også have deltaget på borgermødet om Irmabyen på Rødovregård, hvor borgmesteren svarede på et spørgsmpl tilsvarende dit.

  Men prøv at se interviewet på Facebooksiden ‘Rødovre Lokal TV’ fra 14/3 i år. Titlen er ‘Almene boliger’. Her taler borgmesteren om emnet og nævner bl.a. det kommende byggeri ved Rødovre St., som mulighed for flere almene boliger.

  https://www.facebook.com/321377011319143/videos/846839988772840/

 2. MichaelO siger:

  Nu siger reglen jo at kommunen kan stille krav – den siger ikke at man skal stille krav om 25% alemne boliger.
  Så det må jo bero på en bedømmelse af om man synes at Rødovre har tilstrækkeligt med almene boliger allerede.
  Derudover kan man jo også nævne at nybyggede almene boliger ofte har så højt lejeniveau at det for personer med større indkomster næsten ligesågodt kan betale sig at købe en lejlighed da merudgiften er marginal specielt da man kan spare op i sin lejlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top