Annonce

Holder gryden i kog i sommerferien
madskolen_014_300616.jpg

BØRN BAG GRYDERNE: Børnene afsluttede Madskolen med at lave fire retter til deres forældre. Foto: Brian Poulsen

BØRN BAG GRYDERNE: Børnene afsluttede Madskolen med at lave fire retter til deres forældre. Foto: Brian Poulsen
Kogekunst Mens vennerne slangede sig på stranden, brugte 20 børn og fem voksne en hel uge i Valhøjs skolekøkken.

Pedellerne på Valhøj Skole fik lidt bedre frokost end de plejer, da Madskolen havde premiere på Valhøj Skole i sidste uge.
Her hakkede og snittede madglade børn på livet løs, mens de lærte alt om opskrifter og kogekunst.
“De kan godt lide at lave mad, eller også vil deres forældre gerne have de bliver bedre til det,“ griner Maibritt, som er initiativtager til projektet i Rødovre, hvor børn bruger en uge af deres sommerferie på at stå bøjet over komfuret.
“Jeg elsker at lave mad. Det er sjovt og jeg har selv valgt at komme på madskole. Jeg vil gerne være kok, når jeg bliver stor. Jeg har set mange madprogrammer i fjernsynet, og så har min far lært mig at lave mad, da jeg var helt lille,“ fortæller Freja på 12 år.

Madspild og lærdom
I pauserne var der lagt æggestafetter og madspildstagfat ind, for Madskolen handler ikke kun om at lave mad, men også om at lære om mad.
“Temaet på Madskolen er madspild. Nogle af børnene ved godt en masse i forvejen, men de fleste bliver mere kreative og glæder sig til at vise forældrene, hvad de kan. De har også lært om kostpyramiden og økologi og nøglehulsmærket.,“ fortæller en af de frivillige voksne, Ann Chunck.
“Jeg læste i Lokal Nyt, at de manglede frivillige, og så tænkte jeg, at det kunne være skægt for børnene, og så tog jeg min egen søn med, så han kan overtage madlavningen derhjemme,“ siger Ann med et truende smil. Smile gjorde børnene også, da var på ekskursion, så de kunne se, hvordan man laver ost og mælk.
“Og så har vi været hos fiskehandleren i Rødovre Centrum, hvor vi mødte en fisk, der bliver landskendt, fordi den skal være med i Badehotellet,“ afslører Ann Chunck.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top