Annonce

Fortæl dog, hvor pengene kommer fra, Kalat!
britt-jensen_013_070616.jpg
Formanden for Social- og sundhedsudvalget, Britt Jensen, bryder sig ikke om, at regeringen med DFs hjælp først har taget penge fra borgerne, og derefter vil dele dem ud som værdighedsmidler på ældreområdet. Foto: Arkiv
debat Ifølge Henrik Kalat medvirker DF til ”få vedtaget en politik til gavn for de ældre rundt om i kommunerne”. Henrik Kalat henviser til værdighedspolitikken, som DF og de blå partier har iværksat ved seneste finanslov. Kalat efterlyser også, at Socialdemokratiet skal deltage i den ”store glæde” det åbenbart er for DF at fordele værdighedspengene i kommunerne.

Men Kalat og DF glemmer jo at fortælle, hvordan midlerne er fremkommet – og at det er kommunernes egne penge, som man har ”frarøvet” kommunerne under synonymet ”omprioriteringsbidrag”.
Sandheden om værdighedspengene er jo, at regeringen med DF som vingmanager først har taget 2,4 mia. kr. fra kommunekasserne til omprioriteringsbidraget, så kommunerne efterfølgende måtte gennemføre besparelser og nogle kommuner sågar afskedige medarbejdere.
For derefter at få en pose penge retur bl.a. forklædt som værdighedsmidler til ældreområdet.
Det er simpelthen ”go daw mand – økseskaft”. Når så man samtidig kigger lidt ind i de voldsomt bureaukratiske rammer DF og regeringen har lagt ned over kommunerne for at få del i værdighedspengene – så må man altså tage sig til hovedet.

Uanstændig opførsel
Og ja Kalat – jeg og socialdemokraterne falder ikke i svime over, at DF på Christiansborg på den måde ”skalter og valter” med kommunernes penge og medarbejdere. Det er uhørt og det må du vænne dig til at høre på – så længe dine parti-kammerater på Christiansborg opfører sig så uanstændigt.
I Socialdemokratiet undrer vi os over, at DF lokalt er så glade for at overlade Rødovre kommunalbestyrelses lokale prioriteringer til folketingsmedlemmer.

Annonce

Velhaverne i nord
Du glemmer i øvrigt også at fortælle om dine Christiansborg-partifællers øvrige prioriteringer, der medvirker til at tage fra de dårligst stillede borgere bl.a. her på Vestegnen for at give store rabatter til velhaverne nord for København med bl.a. håndværkerfradrag og nedsættelse af registreringsafgifter.
Jeg tænker også på konsekvenserne af jeres moderne kontanthjælpsloft, der i den grad strammer nettet om bl.a. enlige mødre, som mister flere tusinde kr. om måneden.
Jeg beklager, men jeg synes faktisk at DF burde skamme sig – I deltager i en ”omvendt Robinhood”. Det kommer hverken jeg eller Socialdemokratiet til at bifalde. Tværtimod.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top