Annonce

Få Verden hjem til dig
02F07099.jpg
Du kan blive værtsfamilie for en udvekslingsstudent. AFS Interkultur er repræsenteret i mere end 50 lande verden over. I Danmark har foreningen over 2.000 medlemmer og et netværk af frivillige organiseret i lokalforeninger over hele landet. Foto: SignElements
åben dit hjem Kunne du tænke dig at få en ny kultur indenfor i dit hjem? Udvekslingsorganisationen AFS Interkultur efterlyser værtsfamilier i Rødovre.

I starten af august måned starter op imod 140 udvekslingsstudenter i alderen 14 til 18 år på danske skoler. Langt de fleste har fået værtsfamilier, men i skrivende stund ved 12 unge mennesker ikke, hvor de skal bo, når de kommer til Danmark. De skal alle gå i skole i hovedstadsområdet, og måske skal én af dem bo hjemme hos dig?
Det kræver hverken et stort hus, særlige sprogkundskaber eller egne børn i teenagealderen at blive værtsfamilie. Det kræver blot, at du er interesseret i at invitere et ungt menneske indenfor i dit hjem og samtidig lære nyt om en kultur, der er anderledes end den danske.
”Jeg har selv været meget glad for at være værtsmor. Som familie lærte vi naturligvis meget om en anden kultur, men samtidig også meget om os selv. Der er forskel på, hvordan man gør tingene i Brasilien i forhold til i Danmark, og jeg har lært at se tingene fra andre vinkler,” fortæller Kirsi Lehtonen, der har haft fire unge udvekslingsstudenter boende gennem årene.

Baseret på frivillighed
Kirsi Lethonen er tilknyttet AFS Interkulturs lokalafdeling på frivillig basis, og hun håber at andre har mod på at åbne deres hjem for en udvekslingsstudent.
”Det er en stor oplevelse, og der sker en interkulturellæring,” siger Kirsi Lehtonen, der selv har haft udvekslingsstudenter fra Tyskland, Brasilien og Spanien boende.
”Som værtsfamilie er det lysten der skal drive værket. Det hele er baseret på frivillighed,” fortæller hun.
Mange af udvekslingsstudenterne er vant til at dele værelse, have udearbejdende forældre, små søskende, og hvad der ellers hører til i en almindelig dansk familie. Det vigtigste er, at du ønsker at lære et ungt menneske at kende, og at du har overskud til at lade ham eller hende blive en del af din hverdag.
Hvis du har lyst til at høre mere om værtsoplevelsen, så kontakt Kirsi fra København Nord Lokalforening på tlf. 29439469.
Eller læs mere om oplevelsen på www.afs.dk

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top