Bygger kæmpe i træ
kaempe_lille_tilde-2.jpg
Thomas Dambos skulpturer er særprægede. På billedet ses kæmpen Tilde, der er blevet rejst i Vallensbæk Mose. Kæmpen er en af de i alt seks glemte kæmper, der indgår i det samlede kunstprojekt. Foto: Presse
kunst Rødovre Kommune får et nyt spektakulært kunstværk, men vil ikke oplyse hvor det bliver placeret. Det bliver dog svært at holde det hemmeligt, da kunstværket er en flere meter høj træfigur.

Tidligere på sommeren indviede Rødovre Kommune sammen med Rødovre Centrum en eventyrlig kunstrute, hvor Rødovres egen historie er nyfortolket med graffitidåser og et klassisk H.C. Andersen eventyr.
Kunstruten bliver imidlertid ikke sommerens eneste lokale kunstfremstød. I dagene fra den 9.- 12. august vil lokale unge i samarbejde med kunstneren Thomas Dambo bygge en gigantisk kæmpe ud af genbrugsmaterialer et sted i nærheden af Hjertestien ved Espelundens Idrætsanlæg.
Den præcise placering vil kommunen ikke oplyse.
”Hele ideen med skulpturerne er, at borgerne og andre gæster skal opdage skulpturen og se området på en ny måde, men en skulptur, der er mange meter lang, kan vi jo ikke sådan gemme,” siger kulturchef Henning Elmelund.

I bedste Heerup-stil
Det er den danske kunstner Thomas Dambo der skal få kæmpen til at vokse i næste uge og det kommer til at ske med hjælp fra lokale unge og med genbrugsmaterialer fra lokale virksomheder. Thomas Dambos’ skulpturer kan opleves i både Australien, USA, og Puerto Rico, og han fandt allerede som ung kunstner sin vej med at arbejde med genbrugsmaterialer, og han vil gerne inspirere alle til at have det sjovt og se mulighederne i det, vi kalder affald. Dambo er en vedholdende ambassadør, når han gang på gang viser os alt det, han selv skaber af genbrugsmaterialer.
”For mig er det en helt særlig glæde at vise, hvad man kan få ud af affald,” siger han.

Kultur på hele Vestegnen
Kunstprojektet er en del af Vestegnens Kulturuge, der i år finder sted fra fredag den 9. september til søndag den 18. september i kommunerne Ishøj, Vallensbæk, Albertslund, Høje Taastrup, Rødovre og Hvidovre.
Ud over trækæmpen i Rødovre bliver der bygget fem andre kæmper på udvalgte steder på Vestegnen. ’De seks glemte kæmper’ er navnet på det samlede kunstværk, og en af idéen bag er, at nysgerrige skal lokkes væk fra hovedvejene og udforske egnens på én gang kendte og ukendte land.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top