Annonce


“Vil behandle borgernes forslag”
IMG_0732.jpg

Rødovres borgmester Erik Nielsen fejrede grundlovsdag ved at bakke op om borgerdrevne forslag - også lokalt.

Rødovres borgmester Erik Nielsen fejrede grundlovsdag ved at bakke op om borgerdrevne forslag - også lokalt. Foto: red
Grundlovsdag Rødovres borgmester vil hjælpe med at gøre borgerdrevne forslag til virkelighed.

I søndags fejrede vi årsdagen for Den danske Grundlov, der blev indført i 1849. Det var Danmarks første frie forfatning, der dannede grundlag for det demokrati, der afløste enevælden. I Rødovre brugte borgmester Erik Nielsen (S) dagen til at bakke op om borgernes mulighed for at stille deres egne forslag til politikerne.

Borgerdrevne forslag kaldes det på landsplan, hvor det netop er blevet muligt at stille et forslag i Folketinget, hvis man kan samle 50.000 underskrifter. Nu vil Rødovre Kommune udarbejde et forslag, der gør en lignende model mulig på lokalt plan.
Kan blive de første
“Det er ikke så vigtigt for mig, at vi bliver de første i Danmarkshistorien, der gør det. Det afgørende er, hvordan det bliver skruet sammen og kvaliteten af forslagene. Derfor vil jeg gerne bære idéen frem og se på, hvor meget der skal til før forvaltningen kan lave et forslag på baggrund af en borgeridé, som kommunalbestyrelsen skal tage stilling efterfølgende,” siger Erik Nielsen.
“Vi vil gøre os nogle overvejseler over, hvad det har af betydning for kommunen og for demokratiudfoldelsen. At man kan komme med sine idéer og måske samle underskrifter nok, er ikke det samme som, at man har ret. Det er vigtigt, at vi har styr på den del,” understreger Erik Nielsen, der tror hele forarbejdet bliver et gode for byen.
“Debatten i sig selv kan være god, og vi skal som folkevalgte ikke være bange for, at den er besværlig. Derfor vil jeg gerne fremme situationen mest muligt. Den passer perfekt ind i vores arbejde med at gøre Rødovre til et demokratisk laboratorium,” siger han og tilføjer:
“Borgerne har måske nogle andre tanker end forvaltningen og politikerne, så jeg er spændt på, hvilken debat der kommer ud af det. Vi er jo valgt til at have et helhedssyn over en lang periode, hvor private borgere måske kan have fokus på deres eget lille område. Derfor er det vigtigt, at måden vi gør det på sikrer, at det bliver under den hat, der hedder fællesskabet.” På Rødovre Lokal Nyts Facebookside kan du være med til den første brainstorm

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top