Annonce

Uro i Venstre – formand skifter parti
peter-michael-jensen_kommunalbestyrrelsessal.jpg
Ifølge partiets vedtægter kan den lokale vælgerforening beslutte at ekskludere et medlem, der modarbejder Venstres interesse. Ifølge Claus Gisselmann Olsen har en samlet bestyrelse valgt at gøre brug af den paragraf. Det afviser Peter Michael Jensen (indsat i billedet) imidlertid. Foto: Brian Poulsen
politik Venstres formand i Rødovre, Peter Michael Jensen, skifter med øjeblikkelig virkning parti. Fremover vil han repræsentere Dansk Folkeparti i kommunalbestyrelsen. Den lokale vælgerbestyrelse fortæller, at formanden blev ekskluderet fra partiet. Det afviser hovedpersonen selv.

Det er ikke kun på Christiansborg, at politikerne skifter parti. Lokalt har Venstres formand og medlem af kommunalbestyrelsen, Peter Michael Jensen, meddelt at han med omgående virkning skifter Venstre ud med Dansk Folkeparti. Uroen har ulmet længe i Venstre, og nu er den brudt ud i lys lue.

Peter Michael Jensen er ikke længere formand for Venstre, efter at en enig lokalbestyrelse torsdag den 23. juni valgte at ekskludere ham og opfordre ham til at give sit mandat videre til Venstres suppleant til kommunalbestyrelsen.
Venstres gruppeformand Claus Gisselmann Olsen kalder det samarbejdsvanskeligheder, men ønsker ikke at fortælle nærmere om bestyrelsens begrundelse for at ekskludere Peter Michael Jensen.
ifølge avisens oplysninger skulle flere måneders intern uro være kulmineret med, at Peter Michael Jensen er udeblevet fra flere møder, og det skulle være en af årsagerne til, at en enstemmig lokalbestyrelse valgte at sætte formanden på porten.

Annonce

Det passer ikke
Den udlægning af hændelsesforløbet kender Peter Michael Jensen intet til. Han afviser, at han skulle være blevet ekskluderet, og fortæller i stedet, at han selv meldte sig ud af Venstre den 25. juni for samme dag at melde sig ind i Dansk Folkeparti.

”Jeg er hverken indstillet eller erklæret ekskluderet af partiet. I så fald burde jeg have modtaget en sådan og det er ikke tilfældet. Påstandene er ganske enkelt useriøse og unødvendige,” skriver han i en mail til Lokal Nyt.

Peter Michael Jensen blev valgt ind for Venstre ved kommunalvalget i november 2013. Det er hans første periode i kommunalbestyrelsen, og han begrunder partiskiftet med at Dansk Folkeparti i højere grad tilgodeser hans synspunkter, og at partiet organisatorisk giver større muligheder for indflydelse.

”Jeg har længe ærgret mig over, at Venstre ikke har mere politisk indflydelse i Rødovre og, at partiet sammen med De Konservative har anbragt sig selv i en unødig og udsigtsløs politisk isolation og det har jeg nu taget konsekvensen af. Jeg er enig i Dansk Folkepartis politik og kommer nuind i en dygtig og velsmurt maskine, hvor medlemmerne er inde i substansen. Det savnede jeg i Venstre, ” siger Peter Michael Jensen om skiftet.

 

Første gang i 24 år

Det hører til sjældenhederne, at medlemmer af kommunalbestyrelsen skifter parti midt i en valgperiode. Sidst det skete var i 1992-1993, hvor Erik Nielsen (S) overtog borgmesterkæden fra partifælde Per Møller. Det fik efterfølgende den afgående borgmester til at melde sig ud af partiet og han fortsatte i kommunalbestyrelsen som løsgænger. I samme periode valgte Konservatives Bent Aabrink og SFeren Alex Nielsen samtidig af skifte til Socialdemokraterne.
Siden har der fundet mange partihop sted, men ikke i kommunalbestyrelsen.
Peter Michael Jensens skifte bliver det første i 24 år.

Kommentarer

1 kommentar om “Uro i Venstre – formand skifter parti”

  1. Preben Riel siger:

    Hejsa

    Per Møller stiftede faktisk en lokalliste der hed: Et nyt Rødovre, som han repræsenteret i 4 år, og så røg de ud. Så han var ikke løsgænger.

    MVH Preben Riel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top