Annonce

Unge fra Islev skole vinder IrmaByens idékonkurrence
Roedovre_Centrum_IrmaByen_Event_20160604_TH_0189.jpg
Der var gang i den på Festpladsen, hvor idéerne til Irmabyen blev udtænkt. Ikke mindst af pigerne her fra Islev Skole, der drømmer om et kreativt studie for alle unge. Foto: Presse
BYDELENS FREMTID Det kan godt være, at man skal have levet i mange år for at have pengepungen til at købe en bolig i IrmaByen, men det bliver alligevel pigerne fra 7Y på Islev skole, der har udtænkt nogle af bydelens fedeste steder.

Der er vægt bag ordene, når folkene bag IrmaByen lover at holde en konkurrence for børn og unge om fremtidens Rødovre.
Nu får de bedste idéer til at skabe det fede børne- og ungdomsliv i IrmaByen deres helt eget liv, når drømmene realiseres
Vinderideen blev et kreativt studie i Kaffetårnet. Her mener idéens tænkere,
Amalie Larsen, Sofie Bloch, Sofie Alquist og Amalie Hofflund, at der skal skabes et spændende ungdomsliv.
De unge var i hård konkurrence om at skabe det fede ungdomsliv i IrmaByen. Både fra andre unge Rødovre borgere og unge udefra.
Konkurrenterne havde alle brainstormet sammen med Fremtidfabrik midt på Festpladsen i centeret, og det kom der et hav af fede idéeer ud af.

Fællesskab vandt
Deltagerne var opdelt i tre grupper, der hver havde en af IrmaByens værdier at arbejde ud fra. Værdier var ‘generøsitet’, ‘fællesskab’ og ‘bevægelse’. 2 x Amalie og 2 x Sofie vandt med deres ideer til ‘fællesskab’.

Annonce

”Vi foreslog at etablere et ”kreativt studie” på en af etagerne i Kaffetårnet,” fortæller de glade vindere i deres klasselokale på Islev skole, efter skoledagen er forbi.

Fælles om aktiviteter
Selvom man kan være kreativ nok i sig selv, foreslår pigerne, at man i det kreative studie kan lave tre overordnede aktiviteter, der favner fællesskabet.
Et film og lydstudie til unge, et ”art and craft” lokale, hvor de unge kan lave eksempelvis billedkunst og en madlavningsafdeling, hvor de unge kan lære at fremstille lækker mad af sunde råvarer. Kodeordet er, at de unge i IrmaByen skal være fælles om aktiviteterne og oplevelserne.
”Vi foreslog aktiviteter, som vil tiltrække alle – både drenge og piger”, forklarer pigerne, der brugte meget tid på at trykprøve ideerne ved at tale med børn og unge på deres skole. Som en særlig komponent foreslår pigerne, at tiltrække kreative ”overhoveder” til at styre aktiviteterne i det kreative studie ved at tilbyde ”overhovedet” en midlertidig bolig i ”Irma kollegiet” – en lejlighed, som bliver stillet gratis til rådighed for de kreative folk, der har erfaring og lyst til at hjælpe de unge i det kreative studie.

Dokumentarfilm, kogebog og legeplads
De fire vindere forestiller sig, at de unge brugere af det kreative studie skal ”betale tilbage” til fællesskabet med kunstprodukter.
”I filmstudiet skal brugerne lave en dokumentarfilm om Irma og IrmaByens historie. Art and Craft brugerne skal udsmykke en kreativ legeplads ved siden af kaffetårnet og endelig skal madlavningsholdene producere en kogebog. Det skal stilles til rådighed for ELF Development A/S, som er folkene bag IrmaByen, og så selvfølgelig til IrmaByens kommende indbyggere,” fortæller de fire vindere.
Står det til pigerne skal der også kunne tjenes penge i studiet, eksempelvis ved at afholde koncerter og sælge billig mad, produceret i madværkstedet.
”Begge dele er med til at skabe det fællesskab, som det hele handler om,” siger de fire vindere.

Spændende visioner
Udviklingsdirektør Anette Krarup fra ELF Development A/S er meget glad for de unges input.
”Jeg synes, at vi har set en række meget originale idéer fra alle de unge, der har deltaget i vores konkurrence. Vores fire vindere har demonstreret, at de ikke alene kan udvikle spændende visioner for ungdomsaktiviteter, men også tænkt over, hvordan vi i praktisk kan gøre dem til virkelighed. Vi glæder os meget til at arbejde konkret videre med pigernes ideer,” siger Anette Krarup.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top