Tager temperaturen på Rødovres handel
carlsro-langhus_003_100616.jpg
Rødovre Kommune vil have undersøgt, hvordan det går for de erhvervsdrivende rundt omkring i byen. Nu starter en stor undersøgelse af detailhandlen Foto: Brian Poulsen
det der med detail Rødovre Kommune har besluttet at sætte detailhandlen under lup for bedre at kunne udvikle byen.

Hvordan går det egentlig for handlen i byen?
Dét har Rødovre Kommune besluttet sig at få udarbejdet en analyse af for at skabe et overblik over detailhandlens omfang og beskaffenhed netop nu, men også for at give kommunen et værktøj til at udvikle detailhandlen overalt i byen.
”Det er vigtigt, detailhandlen bliver udviklet i hele kommunen. Hvis det skal kunne lade sig gøre, bliver vi nødt til at kende potentialet. Butikkerne bestemmer selv, hvor de vil ligge, men Kommunalbestyrelsen kan understøtte en udvikling. Det er blandt andet det, der sker lige nu med den store forskønnelse på Islev Torv og Islevbrovej,” siger Rødovres borgmester Erik Nielsen (S).

Lokalt firma i sving
Analysen skal gennemføres af Institut for Centerplanlægning A/S (ICP), der i disse sammenhænge har sæde midt i orkanens øje, Rødovre Centrum. Undersøgelsen handler dog om hele byen.
De kommende uger vil ICP derfor indsamle data om detailhandlen i hele Rødovre Kommune. Alle butikkerne i kommunen vil blive besøgt af medarbejdere fra ICP, som blandt andet vil indhente omsætningstal og registrere butikkernes størrelser. De indsamlede data kommer til at indgå i beregninger, hvor omsætningen i kommunens dagligvare- og udvalgsvarebutikker ses i sammenhæng med forbrugspotentialet hos kommunens borgere.
“Dét skal give et indtryk at kommunens handelsbalance,” lyder det fra rådhuset.
ICP har stor erfaring med denne type analyser og har en bred viden om, hvad der i øjeblikket rører sig på detailhandelsområdet regionalt, på landsplan og kan derfor give nogle konkrete råd til, hvordan man i Rødovre Kommune kan styrke udviklingen i kommunens detailhandel.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top