Annonce

Superstudent trækker stikket
lasse-agersten_014_230616.jpg
19-årige Lasse Felskov Agersten nyder solen i haven på Engbovej dagen efter en studenterfest. Han har helt styr på, hvad det svimlende karaktergennemsnit på 13,5 skal bruges til, men inden han skal på skolebænken, skal eventyrlysten stilles. Foto: Brian Poulsen
uddannelse 19-årige Lasse Felskov Agersten fra Engbovej har i år scoret en af landets højeste karaktergennemsnit. Når studenterfesterne slutter, skal han tjene penge og opleve Verden. ”Jeg har brug for en pause, hvis jeg skal kunne overskue universitetet senere,” siger han.

Så skal jeg lige ind på Lectio og tælle,” siger Lasse Felskov Agersten på spørgsmålet om, hvor mange 12-taller han har fået. Som superstudent kan det være lidt af en udfordring at holde styr på, for der er mange af dem.
”24 styks 12-taller og fire 10-taller bliver det i alt til,” fortæller Lasse, da han efter en tur på Internettet har fundet svaret.
I sidste uge blev han færdig på Sukkertoppen Gymnasium i Valby. Selvfølgelig med et 12-tal i sidste eksamen.
”Min bror gav mig huen på, og min far skrev karakteren inde i huen,” fortæller Lasse, der har været glad for den tekniske HTX uddannelse i Valby, der har fokus på naturvidenskab, teknologi og kommunikation.
”Jeg kan godt lide matematik og er logisk tænk-
ende, så jeg ville virkelig gerne slippe for traditionelle fag som religion og historie,” siger den nybagte superstudent, der blandt andet bruger fritiden på at programmere hjemmesider.
”Det er også en af grundene til, at jeg har fået høje karakterer. Jeg har haft de fag, jeg godt kunne lide,” siger Lasse, hvis samlede karaktergennemsnit landede på 11,76.
Fordi han har haft et ekstra fag på højniveau og samtidig planlægger at læse videre inden for to år, kan han gange sit snit med henholdsvis 1,03 og 1,08, hvilket får det samlede karaktergennemsnit til både at sprænge den gamle og den nuværende karakterskala. Samlet ender Lasse med imponerende 13,5 i karaktergennemsnit.
”Det er helt vildt, og jeg kunne ikke være mere tilfreds,” siger han.

Vil til New Zealand
Den kommende tid byder på studenterfester, vognkørsel og hakker i huen. Når festerne bruser af, skal han finde et arbejde, så der kan komme penge på kontoen. Lasse planlægger nemlig et sabbatår med rejser og oplevelser frem for bøger, undervisning og karakterræs.
”Nu gider jeg altså ikke mere. Jeg har studeret i 13 år og har brug for en pause, hvis jeg skal have overskud til at studere IT på universitetet,” fortæller Lasse og afslører samtidig, hvilken uddannelse han tænker at søge ind på, når sabbatåret er overstået.
”Den uddannelse kræver langt fra så højt et snit, men det er det, der interesserer mig og det, jeg gerne vil,” siger Lasse, der altså i første omgang har fokus på at opleve Verden.
”Jeg vil gerne til New Zealand og Sri Lanka, men jeg har ikke planlagt hele rejsen endnu. For mig er det vigtigste at opleve noget nyt,” fortæller han.

Annonce

Bajere til klassen
Lasses tårnhøje karaktergennemsnit åbner samtlige døre til landets videregående uddannelser. Det koster dog også at have et ualmindeligt klogt hoved.
”Jeg skal løbe bag studentervognen hen til den første adresse, når vi skal køre vogn, forbi jeg har fået et 12-tal i min sidste eksamen. Det er der også mange andre fra min klasse, der skal. Der ud over skal jeg give en kasse øl, forbi jeg har fået det højeste snit,” siger Lasse.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top