Annonce

Splinter i sag om nye bænke
baenke_024_060616.jpg
Rødovre Kommune har afsat 500.000 kroner til nye bænke, men er gået i tænkeboks omkring, hvordan pengene helt præcist skal bruges. Foto: Brian Poulsen
nye bænke Det skulle have været en knastfri politisk sag, men i første omgang har Kommunalbestyrelsen valgt at udskyde den endelig godkendelse af et kombineret bænke- og beskæftigelsesprojekt.

Rødovres politiske partier har et ønske om, at der langs kommunens veje og ved de grønne områder, opstilles flere og bedre bænke. Derfor valgte Kommunalbestyrelsen, som en del af budgettet, at afsætte en halv million kroner til formålet.
Da sagen var på dagsordenen i sidste uge valgte politikerne at frigive pengene, men det fremlagte projekt var der ikke tilfredshed med.
I sagen var der lagt op til, at de nye kommunale bænke skulle udfærdiges af borgere i de særlige jobordninger som for eksempel løntilskud, seniorjob, nyttejob og fleksjob. I alt var der lagt op til at arbejdet ville kaste 20-25 renoverede bænke af sig om året og et sted mellem 10-15 nyproducerede bænke. Et antal der er alt for lidt, ifølge politikkerne:
”Jeg er ikke tilfreds med udkommet af antallet af bænke for 500.000 kroner. Det må kunne lade sig gøre at gøre det anderledes end den måde, det er skitseret på,” fortalte borgmester Erik Nielsen (S) på mødet.

Bænke i byen
Hvordan Rødovre Kommune vil bruge de 500.000 kroner på bænke er derfor et åbent spørgsmål. Formanden for Beskæftigelsesudvalget, Annie Arnoldsen Petersen (S), vil ikke afvise, at bænkeprojektet stadig kan komme til at involvere kommunens ledige, men at det i mindst ligeså høj grad handler om at få nogle flere bænke ud i byen.
”Når vi bruger en halv million kroner, skal de være en større produk-
tion, og det skal vi derfor til at finde ud af, hvordan vi gør bedst. Vi vil gerne have, at borgerne bruger byrummet. Rødovre skal også være et sted, hvor man opholder sig, og derfor betyder antallet af bænke noget, for det er ikke alle borgere, der går lige langt på literen, og derfor har brug for et hvil på en bænk,” siger Annie Arnoldsen Petersen

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top