Annonce

Solskin og springgymnastik
ROG-kraeftensbekaempelse_017_180616.jpg
Foto: Red.
opvisning Musikken gav genklang mellem den nye kælkebane og facaden på den gamle Rødovrehal, da ROG holdt hyggedag på plænen. Der skal nemlig høj musik til, når der er fællesopvarmning for både børn og voksne, der brugte dagen på øve spring og spise kage til fordel for Kræftens Bekæmpelse.

ROG har en god idé. De vil gerne hjælpe de børnefamilier, der har kræft tæt inde på livet. Når én bliver ramt af kræft, er det nemlig hele familien, der påvirkes, og det der tidligere var nemt og normalt, kan blive en stor udfordring.
Derfor tilbyder gymnastikforeningen ROG nu børnefamilier med kræft at blive en del af et særligt fællesskab, der tager højde for sygdommen.
“Det kan være, man ikke kan passe træningen, eller har brug for hjælp til samkørsel eller andre særlige behov. Til gengæld giver fællesskabet og idrætten et overskud i hverdagen, som vi tror alle, ikke mindst kræftramte familier, vil være glade for,” fortæller Lars Hjordt, der var en af mange frivillige på dagen.
Og netop de mange frivillige ildsjæle er det, der kendetegner ROG, der i løbet af det sidste år er blomstret op både på bredde- og elitesiden.
“Vi ville ikke kunne lave sådan nogle arrangementer her uden mange frivillige. Det er hårdt at være frivillig, så man skal kunne se, at det giver noget til børnene og føle, at man gør en virkelig forskel for klubben,” fortæller Claus Kollin fra bestyrelsen.
I søndags sørgede de frivillige for musik, frugt og kage, mens Kræftens Bekæmpelse lavede solarmbånd med de børn, der tog en puster fra springmadrasserne.
“Det er altid sjovt at blive inviteret med til sådan nogle her ting, og netop børn, der er meget aktive og meget ude om sommeren er en vigtig målgruppe for os, fordi mange forældre glemmer at give solcreme på i de farlige timer. Med de her sjove armbånd og nogle små sjove øvelser, får børnene selv viden til at huske deres forældre på solcremen, og på den måde forebygger vi kræft,” fortæller Marianne Nielsen fra Kræftens Bekæmpelse i Rødovre.
“Det var en super hyggelig dag og det var skønt at se, hvor dygtige de mange gymnaster er,” tilføjer hun.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top