Annonce

Socialdemokraternes integrationspolitik
anni-pedersen_velkommen-flygtninge_012_310316.jpg
Socialdemokraternes Annie Arnoldsen Petersen, billedet, mener, at Dansk Folkeparti har haft brillerne vendt mod fortiden i sagen om lokale flygtninge. Foto: Brian Poulsen
debat Alle kender nok den der lidt irriterende lillebror, som er med til at lave al balladen, men som er over alle bjerge, når ansvaret skal tages.

Eller som står og skriger, at alle andre er dumme, uden selv at komme med bidrag til løsningerne. Sådan har jeg det af og til med Dansk Folkeparti.
Senest kunne man her i avisen læse Niels Spittaus udlægning af Socialdemokraternes integrationspolitik. Interessant læsning, især fordi han, som en rigtig lillebror, overhovedet ikke kommer ind på, hvordan DF har tænkt sig at bidrage til løsningen af udfordringerne.
Niels Spittau kalder Socialdemokraterne ”bløde” og det skal naturligvis stå ham frit for. Men hvis blød betyder, at jeg ikke kan forestille mig en Verden uden menneskerettigheder, og at vi skal hjælpe mennesker i nød – ja, så kald mig bare blød. Jeg tør i hvert tilfælde ikke tænke på konsekvenserne for Verden, hvis vi ikke håndhæver basale menneskerettigheder – også når det er svært og følelsesladet.
Alle øvrige partier i kommunalbestyrelsen har med en samlet integrationsindsats set hinanden i øjnene og sagt; “ja, det bliver svært” og “ja, det skal løses ordentligt.”
Lillebror derimod sad tilbage med korslagte arme og sagde ”nej”. Om det var et nej til alternative boformer, så vi ikke kommer til at lægge beslag på for mange af de meget eftertragtede billige boliger, som regeringens flagskib ”det moderne kontanthjælpsloft” med DF-stemmer, har lagt yderligere pres på efterspørgslen.
Eller var det mon et nej til en intensiveret beskæftigelsesindsats, så vore nye medborgere hurtigst muligt bliver selvforsørgende. Det kan også være et nej til at personalet i daginstitutionerne geares til at hjælpe traumatiserede børn. Eller et nej til at inddrage civilsamfundet i indsatsen. Det kan jeg ikke sige noget fornuftigt om. Det eneste jeg ved er, at DF i hele sagen om de nye flygtninge har haft brillerne vendt mod fortiden. Jeg mener bestemt også, vi skal bruge fortiden til at gøre fremtiden bedre. Men i Socialdemokratiet kunne vi aldrig drømme om, at læne os tilbage i hængekøjen og undlade at handle og tage ansvar.
Man er tilbøjelig til at give lillebror – irriterende eller ej – lidt længere snor, end man ellers ville give andre mennesker. Men for DF’s vedkommende er barndommen altså slut.
Rigtig mange vælgere har stemt på dem, og de må da forvente andet end lillebror-opførsel og symbolpolitiske udmeldinger. Et parti med så stor vælgertilslutning bør efter min mening være aktive medspillere – også når de svære beslutninger skal træffes.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top