Annonce
Sankt Hans aften i Rødovres kirker
sankthans-groendalslund2_230608_BP.jpg
Hendriksholm Kirke, Grøndalslund Kirke samt Islev Kirke byder alle velkomne til Sankt Hans aften den 23. juni. Foto: Arkiv
bål i byen Sankt Hans aften-traditionerne holdes i hævd i tre af de fire kirker i Rødovre Kommune; nemlig i Hendriksholm Kirke, Grøndalslund Kirke og Islev Kirke. I Grøndalslund og Islev med traditionelt bål. I Hendrikshom Kirke med midsommersang.

Hendrikshom Kirke:
I Hendriksholm Kirke er det kirkens glimrende kor, som byder på midsommerkoncert, en tradition, som år efter år samler fuld kirke. Bagefter bydes der på vin og fællessang. Aftenen begynder klokken 19:30.
Midsommer og korsang er tæt forbundet i Hendriksholm Kirke, hvor man vil kunne opleve kirkens kor og instrumentalmusik. Musik, man aldrig har hørt og musik, man altid har kendt. Det nye vil være korværker af yngre baltiske komponister og det velkendte vil være arrangementer af Jeppe Aakjærs sange. Her 150 år efter digteren Aakjærs fødsel er hans sange så levende som nogensinde. ”Jens Vejmand”, ”Jeg er havren”, ”Stille hjerte, sol går ned” er bare nogle af dem.

Grøndalslund Kirke:
Sankt Hans aften i Grøndalslund begynder klokken 18.00 med skattejagt og mulighed for at spise madpakker. Begge dele på Sankt Hans Pladsen. Klokken 19.00 står FDF klar med bål, så der kan laves snobrød. Klokken 20 tændes bålet, og der vil være fællessang og båltaler. Kokken 21.00 er der aftensang i kirken. Aftenen slutter med kagebord klokken 21:30.
Kagebordet har sin helt egen historie. For 3. år i træk laver kirkens folk et langt kagebord af alle de kager, som frivillige har bagt. Man må man spise alle de kager, man orker med kaffe, the og et lille glas ”bobler” til for 25 kroner.
Islev Kirke:
Sankt Hans aften i Islev begynder kl. 17.30, hvor grillen er klar til de medbragte delikatesser. Klokken 19 er der en lille friluftskoncert med tenoren Tomas Medici og organisten Mads Høck. Bålet tændes klokken 20:00 med pastor emer. Christian Reynold som båltaler. Der er også fællessang og underholdning for børnene.
Sankt Hans aften I Islev slutter kl. 22, så alle kan komme hjem i seng i ordentlig tid.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top