Annonce

Sætter forvaltningen i sving
udstilling_bibliotek_erik_nielsen-1.jpg

Borgmester Erik Nielsen fortæller her, hvorfor det er så vigtigt at være sammen om folkeskolen, og hvorfor Rødovres nye satsning på Teknologi og Innovation er vejen frem. Foto: Red

LIV I BEVÆGELSE: Borgmesteren glæder sig over, at der nu er kommet liv i det demokratiske laboratorium. Foto: BP Foto: Brian Poulsen
Borgerdrevne forslag Når politikerne til august igen sætter sig til forhandlingsbordet, skal de tage stilling til en historisk sag. Forvaltningen er nemlig i gang med de indledende øvelser til, at politikerne kan diskutere borgerdrevne forslag i Rødovre.

Borgmester Erik Nielsen (S) har måske iført sig forsøgskitlen, når han kigger spændt med på meningsmålingen på Rødovre Lokal Nyts Facebookside om borgerdrevne forslag, men han har til gengæld bedt forvaltningen om at trække i arbejdstøjet.

Efter sommerferien skal de nemlig være klar med en sag, som kommunalbestyrelsen skal behandle for at muliggøre en demokratisk behandling af borgernes egne forslag for byen.
“Vi har arbejdet med at udvikle vores idé om et demokratisk laboratorium siden 2013, og nu bliver det meget konkret. Derfor har jeg bedt forvaltningen om at have et forslag klar på dagsordenen i august, så vi er klar til at forholde os til de forslag, der måtte komme fra borgernes side,” understreger Erik Nielsen.

Annonce

Grænser for forslag
Han forklarer, at det politiske system skal forberedes på, at det kan være svært at se hvilke forslag, der måtte komme fra borgerne, og det derfor handler om at få nogle helt klare spilleregler på banen.
“Vi skal sikre, at forventningerne og mulighederne stemmer overens, hvor det er defineret under, hvilke vilkår borgerdrevne forslag skal kunne køre på,” siger Erik Nielsen og tilføjer:
“Vi har tidligere haft personer, der har meldt sig ind i et politisk parti lokalt kun for at fremme én enkelt sag, og det er også helt fair. Her udforsker vi, hvilke muligheder der er for direkte borgerinddragelse. Der er nogle ting, hvor vi ikke bare kan lade en afstemning være genstand for politisk behandling. Eksempelvis, hvis det er en sag, vi lige har behandlet. Så skal der noget nyt til, eller tiderne skal have ændret sig, før vi kan tage den op igen. Det er ikke noget borgerne er særligt ramt af, sådan gælder det også for kommunalbestyrelsens medlemmer,” påpeger Erik Nielsen.
Han ser frem til en god debat omkring nogle af de forslag, der måtte starte på borgerniveau med indsamlingen af 2610 underskrifter, som beskrevet her i Lokal Nyt.
“Det har vi hele tiden arbejdet hen imod, men det spændende ved nye initiativer, som dette er, at toget så at sige allerede kører, imens skinnerne bliver lagt. Det er en spændende proces, og jeg er sikker på, der kommer noget relevant ud af selve debatten og at det giver anledning til nye spændende ideer,” understreger borgmester Erik Nielsen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top