Annonce

Religions-FRIHED!
chrumme_002_150915_BP.jpg
Christian Christensen er 'Christian Chrummer' i Rødovre Lokal Nyt Foto: Brian Poulsen
chrumme Jeg tænker nogle gange over, hvorfor religiøse symboler og traditioner er endt som et symbol eller en tradition.

Lige for tiden er der en diskussion om omskæring af jødiske drengebørn. Hvem fanden fandt på, at hvis man er en rigtig-jøde-dreng, så skal man have fjernet forhuden? Af alle af de løsøre menneskekroppen består af, så skal mænd have fjernet forhuden?? Jeg tænker over, hvilken syg præstehjerne har udtænkt denne gimmick. Hvad fanden har din forhud med din tro at gøre? Religion foregår mig bekendt i det andet hoved?
Jeg har læst, at det er for at bevise, at du hører til Abrahams folk. OK, men hvor tit tjekker man det? Betyder det, at når jøder mødes, så hiver de lige den lille mand frem for lige at manifestere at vi hører til samme klan? Og hvad skal kvinder gøre for at bevise, de er med i Abrahams flok? To hak i brystvorten og en nål i klitoris? Nogle mener så også, at u-omskårede tissemænd er grimme – OK, tissemænd er grimme MED eller UDEN forhud. Nogle jøder siger, det handler om renlighed? OK må jøder ikke benytte sig af vand, sæbe og vådservietter?
Jeg nægter at tro på, at Gud har sagt til Abraham, at drenge skulle omskæres. Det giver jo INGEN mening? Måske havde Abraham en deform diller og så var det her en oplagt mulighed for, at ALLE andre også fik en deform diller.
Ville det ikke være nemmere med et mere tydeligt tegn på tilhørsforholdet til Abraham? Nå jov, man har kalotten, men kunne man ikke bare indføre, at man skulle have klippet en måne på toppen? Så slap man for den besværlige kalot – ja og man kunne beholde sin forhud.
Og hvad sker der for Kosher mad? Du må spise alle slags dyr, som tygger drøv og har spaltede klove. Men ikke dyr, som tygger drøv og IKKE har spaltede klove. Du må spise ko men ikke hare.
Du må spise torsk, men ikke havkat. Du må spise kalkuner, men ikke struds? Jeg tænker på, om Abraham BÅDE havde en deform diller OG var en lille smule kræsen.
Det samme med Ramadanen. Jeg tror, at den gang man opfandt fasten for muslismer, så havde man sgu nok ikke forestillet sig, at muslimer kunne finde på at flytte til Skandinavien. Hvad dælen gør muslimer NORD for polarcirklen? Dør af sult?
Hvordan fandt man ud af, at hvis du er en ordentlig muslim, så SKAL du bede 5 gange om dagen. Det var nok inden, at muslimer indgik i ansættelsesforhold? Hvad ville der egentlig ske, hvis man kun bad 4 gange om dagen – eller een? Og hvor kom Niqab’en fra? Hvordan hænger din religion sammen med, at du er total tildækket? Jeg kan forestille mig, at skolefoto i Iran nok ikke er den store succes.
Hvorfor skal nogle præster fra den katolske kirke leve i cølibat? Dækker det ikke bare over, at ham der fandt på det, var utrolig grim og alligevel aldrig blev gift. Så fandt han på det der med cølibat som en undskyldning for ikke at blive gift?
Og hvorfor er der præster i den danske folkekirke, som ikke vil hilse på kvindelige præster? Det ville sgu da aldrig ske på en almindelig arbejdsplads. Tænk, hvis du ikke ville give hånd til dine kvindelige kolleger? Men når det har noget med religion at gøre, så er det pludseligt acceptabelt?
Hvis man nu skal tro på noget, kan man så ikke bare tro? Skal man nødvendigvis rende rundt med et kors, rød plet i panden eller få fjernet forhuden.

Kommentarer

1 kommentar om “Religions-FRIHED!”

  1. MichaelO siger:

    Når troen ryger ind ryger fornuften ofte ud. Alle de her regler siger mere om diverse præsteskabers ønske om at vise hvor dygtigt man kan kontrollere menneskers tanker og holdninger.
    Fint at folk vil efterleve religiøse forskrifter, MEN man skal også være til at have med at gøre for de mennesker man kommer i kontakt med.
    For mig er det ligemeget om man giver hånd til kvinder, hvis bare bare man anerkender deres tilstedeværelse og hilser på anden vis. Men hvis man vælger at hilse på kvinder på anden måde end håndtryk så skal man også hilse på mænd på samme måde.
    Religion er en personlig ting og man skal ikke pådutte alle andre at skulle forholde sig til det, ligesom man ikke skal tro at religiøse forskrifter skal gå før almindelig lov og almindelige accepterede sociale normer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top