Annonce

Rekord deltagelse til Store Cykeldag
TDR_Hygge-paa-gaarden_2016.jpg
Da rundturen var vel overstået, var der råhygge på Rødovregaard til tonerne af munter jazz. Foto: Haag Jensen
Store Cykeldag Solen stod smukt, som på et lyseblåt lærred, med enkelte hvide skyer, da Store Cykeldag dannede baggrund for, at små 300 rødovreborgere samlet kørte kommunen rundt. Det var et fint arrange-ment, og en dejlig måde at opleve Rødovre på.

Der var rekorddeltagelse i søndagens Store Cykeldag, arrangeret af Rødovre Kommune og Dansk Cyklist Forbunds Rødovre afdeling, da 231 voksne og 34 børn havde tilmeldt sig.

TDR_Borgmesteren_2016
Borgmester Erik Nielsen byder velkommen, inden han sender de knap 300 cyklende
rødovreborgere sikkert afsted.

Annonce

For de tidligt fremmødte var der kaffe, te eller juice samt morgenbrød i Kulturhuset Viften. Borgmester Erik Nielsen bød velkommen klokken 10, hvor han blandt andet takkede Cyklist Forbundet, som havde planlagt den 16,5 km lange cykelrute, samt medarbejdere fra kommunens Børne- og Kulturforvaltning for planlægning af arrangementet. Han sluttede af med at ønske de mange fremmødte en god tur og det fik de.

TDR_Raadhuspladsen_2016
De mange fremmødte på rådhuspladsen er klar til afgang.

Borgmesteren viste vejen ud fra rådhuspladsen, fulgt af det store felt, hvor i ’rytterne’ var iklædt outfit fra det mest tjekkede cykeldress til ordinære hverdagstøj.

Kommunalbestyrelsesmedlemmer var nemme at genkende, da de stillede op i hvide T-shirts, Natteravnene i deres gule T-shirts og enkelte deltagere vækkede minder frem fra Telekoms storhedstid midt i 90’erne, i deres pinkfarvede cykeltrøjer. Også det lokale folketingsmedlem Morten Bødskov stillede op til den store cykeldag.

Pandekager og hyggelig jazz
Første stop på turen var Vestbad, hvor det var muligt at se, hvordan badet kommer til at se ud efter den forestående renovering.

TDR_Vestbad_2016
Store Cykeldags to yngste deltagere var Frede på 6 år og Svend
på 5 år, som lige har set på Vestbad og nu er klar til at tage videre.

Næste stop var Irmabyen, hvor showrummet i Irmatårnet afslørede, hvordan det imponerende projekt vil fremstå, når det står færdigt. Fra Irmagrunden gik turen forbi Skøjte Arenaen, hvor den ny kælkebakke er under opførelse, eller måske rettere ændring, for den stod jo færdig, men var ikke stejl nok i første omgang.

TDR_IrmaByen_2016
Så Blev IrmaByen nået, hvor der ventede frisk vand og en udstilling over den
kommende bydel. 

Ejbybunkeren var næste stop på turen, her er det muligt at gå på opdagelse tilbage i tiden. Ejbybunkeren, som var aktiv helt frem til år 2001, er et spændende besøg værd.
Fra Ejbybunkeren gik turen igennem Islev og videre til Broparken, hvor Rødovre Frivilligcenter holder til. Her blev der serveret pandekager, juice, kaffe og te. Rødovre Frivilligcenter består af personer, der yder frivilligt socialt arbejde.

Sidste stop på turen var Rødovregaard, hvor de fleste deltagere ankom klokken 12 efter den 16,5 km lange cykeltur. Her blev der serveret bornholmske oksekødspølser, øl og vand, samt udleveret en lille gave til de børn, der havde gennemført turen.
’De glade spillemænd’ sørgede for underholdningen, inden de blev afløst af Jazzorkestret ’Sout Coast Stompers’.

TDR_cykler gaarden_2016
Et synligt bevis på Store Cykeldag ses her foran Rødovregaard.

Der var i dagens anledning gratis adgang til Heerup Museum, som aktuelt har udstillingen ”Every Man’s Live is a Fairytale’. En udstilling om Rødovres historie, ind i et Universelt perspektiv.

Tilfreds arrangør
Dorthe Larsen fra kommunens Børne- og Kulturforvaltning var glad for den store deltagelse.
”Det er rekord deltagelse i år. Ud over de 265 deltagere der har tilmeldt sig, så er der en del, som har deltaget på turen, som vi ikke har registreret.”

Eneste uheld på turen skulle være, at to kommunalbestyrelsesmedlemmer kørte sammen og måtte søge hjælp i et nærtliggende sommerhus for behandling af deres skader. Det vides i skrivende stund ikke, om de uheldige cyklister var fra samme parti.
Uheldet ændrede dog ikke på et fint arrangement, og en dejlig måde at opleve Rødovre på.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top