Annonce

Posthuset lukker og flytter ind i Føtex
postkasse-taebyvej_003_041215_BP.jpg
Det klassiske posthus er en uddød race. Når det store posthus i Rødovre Centrum den 7. juli åbner op i en mindre version i Føtex, vil der blot være tre ’rigtige’ posthuse tilbage. Foto: Arkiv
en æra slutter fra den 7. juli skal du gå i supermarked, hvis du vil sende en pakke. Det store posthus i Rødovre Centrum lukker ned og flytter ind i Føtex.

Post Danmark har de senere år lukker det ene posthus efter det andet, og torsdag den 6. juli er det også slut med at drive selvstændig forretning i Rødovre.

Det store posthus i Rødovre Centrum lukker, for i stedet at åbne i en anden og mere kundevenlig version i Føtex inde i Rødovre Centrum.
Faktisk bliver der tale om en udvidelse af åbningstiden fra 44 timer ugentligt til 91 timer ugentligt, når der åbnes hos Føtex 7. juli.
Ifølge distriktschef i PostNord, Mette Morsing, er der i dag ikke økonomisk grundlag for at drive posthus af den størrelse, som der ligger i Rødovre Centrum.
”Posthuset i Rødovre er blevet for stort, og derfor flytter vi ind i Føtex, der har længere åbningstider, hvilket betyder at kunderne fremover får endnu bedre mulighed for at aflevere og sende post. Vi er med til at sikre og forbedre kundeservicen,” siger Mette Morsing.
Stadig behov for Post Danmark
Det er især Internettet der har været med til at kvæle de klassiske postforretninger. Mette Morsing er imidlertid ikke i tvivl om, at der fortsat er et behov for Post Danmark, selvom regningerne ikke bliver betalt på posthuset og der i dag bliver sendt langt færre breve end tidligere.
”Posthuset lukket ikke i Rødovre, der kommer bare et posthus i mindre målestoksforhold. Nethandlen stiger og danskerne sender og modtager i dag flere og flere pakker end tidligere. Når vi rykker ind i supermarkederne er der flere fordele for kunderne, og vi leverer stadig den samme ydelse, bare tilpasset de nye behov,” siger Mette Morsing.
I 2015 lukkede der 16 egendrevne posthuse, og når posthuset forvinder i Rødovre Centrum den 6. juli, vil der blot være tre klassiske posthuse tilbage i Danmark. I stedet ligger posthusene i dag i supermarkederne, hvor Post Danmark har mere end 1.100 stk. I Føtex har varehuschef Michael Samsing en forventning om, at samarbejdet med Post Danmark vil skabe en øget kundestrøm. Arbejdet med at integrere den nye postfunktion i Føtex er i fuld gang, og det nye posthus vil komme i forlængelse af Føtexs kundeservice.
”Nu er i gang med at få skabt et rum til de mange pakker. Vi er nødt til at finde ordentlige forhold til posten og derfor laver vi lidt om på vores selvscanningskasser,” siger Michael Samsing om det nye samarbejde.
Det vides endnu ikke, hvad der skal ske med de snart tomme postlokaler.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top