Annonce

Politisk nej til dobbeltvalg
valg_001_031215_BP.jpg
De politiske partier var splittede på spørgsmålet. SF, Enhedslisten og Konservative stemte for forslaget om at Seniorrådet kan afvikle deres valg på samme dag som kommunalvalget, mens Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Venstre stemte nej til forslaget. Valget til Seniorrådet finder derfor ikke sted i november måned næste år, men i januar måned 2018. Foto: Arkiv
valget er truffet Kommunalvalget og valget til Seniorrådet bliver ikke afviklet samme dag næste år. Et flertal i kommunalbestyrelsen stemte i sidste uge nej til forslaget.

Flere kommuner på Vestegnen gør det allerede, men i Rødovre Kommune kommer valghandlingerne til henholdsvis kommunalbestyrelsen og Seniorrådet ikke til at blive afviklet samme dag. Det ligger fast efter at Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti på sidste uges kommunalbestyrelsesmøde stemte nej til et forslag, som Enhedslisten havde stillet.
”Når Enhedslisten vælger at fremsætte Seniorrådets forslag er det fordi, at det er en udvidelse af demokratiet, der vil kunne give Seniorrådet mere legitimitet,” fortalte Enhedslistens Peter Mikkelsen på mødet. Han har mere end svært ved at se, hvorfor der skulle være risiko for sammenblanding, når Seniorrådet er et partipolitisk neutralt organ.

Nervøs for sammenblanding
I Seniorrådet har det i flere år været et ønske, at få lov til afvikle deres eget valg i forbindelse med kommunalvalget. I Albertslund og Høje-Taastrup kommune steg valgdeltagelse n markant, da seniorvalget blev lagt i forbindelse med kommunalvalget.
Borgmester Erik Nielsen (S) er udmærket godt klar over, at valgdeltagelsen vil stige, hvis de to valg bliver afviklet samme dag, men det er ikke et mål i sig selv, fortalte han på mødet.
”Seniorrådet skal efter min mening ikke være et partipolitisk organ, og jeg er nevøs for at det vil ske hvis valget afholdes i en kommunal valgkamp, hvor de etablerede partier kan køre kampagner både omkring deres kandidater til kommunalbestyrelsen og Seniorrådet. Seniorrådet skal være et partipolitisk uafhængigt råd og det bliver svært, hvis valget falder samme dag,” sagde han på mødet.

Annonce

Som forventet
Rødovres kommunalbestyrelse tog stilling til det samme spørgsmål i 2013, og på sidste uges møde blev udfaldet de samme som for tre år siden. Seniorrådets formand, Ruth Mørch, fulgte debatten fra salen og selvom hun havde håbet på politisk velvilje, var hun ikke overrasket over, at forslaget blev stemt ned.
”Det var vi forberedt på, men det er fint at få prøvet sagen. Jeg synes det er ærgerligt at politikerne ikke kunne se, at det kunne være en god idé. Der er flere og flere kommuner der gør det, så jeg havde håbet på, at det også kunne lade sig gøre i Rødovre,” fortæller Ruth Mørch, der nu vil gå i tænkeboks omkring, hvilke tiltag Seniorrådet kan tage for at udbrede kendskabet til valget.
”Det kunne være møder i nærområderne, hvor de ældre kunne komme og høre om Seniorrådet, men det må vi se på og diskutere samlet i Seniorrådet,” siger formanden.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top