Annonce

Jorden rundt i den gode sags tjeneste
Det_nye_hospitalsskib.jpg
Torsdag den 16. juni kan du komme til foredrag med direktøren og en sygeplejerske fra Mercy Ships, når verdens største hospitalsskib kaster anker i Højnæskirken. Foto: Presse
Børn der lider og mennesker der sejler til Afrika for at gøre en forskel for dem, bliver omdrejningspunktet, når hospitalsskibet 'Mercy-ship' kaster anker på Højnæsvej.

Den tidligere Storebæltfærge har i lang tid været hjem for 400 frivillige.
Som en del af Mercy Ships flåde har den gamle færge gjort en kæmpe forskel som hospitalsskib.
“De har sejlet til primært Afrika og hjulpet især børn i nød. Det er en stor ting, og vi er meget glade for at kunne invitere deres CEO i Danmark, Jens-Erik Engelbrecht, og sygeplejerske Katrine Kruse Larsen på besøg, så de kan dele ud af deres oplevelser,” fortæller Kristian Knudsen, præst i Højnæskirken.
“Det er livsforvandlende operationer som svulster eller læbe-gane-spalte. Det er fysiske ting, der bliver ordnet på operationsbordene, men det der sker, er at de får et socialt liv bagefter, som de ikke havde tidligere, hvor de måske blev mobbet eller ikke kunne deltage i lege og aktiviteter,” siger Kristian Knudsen.

Følg med i fjernsynet
På DR3 har der hele sidste måned kørt en Tv-udsendelse om hospitalsskibet, og den har overbevist kirken om, at det ville kunne blive til et perfekt foredrag, der kan samle en masse mennesker.
“De gør noget godt for mennesker og gør det på et kristligt grundlag. Det handler om at vise Jesu kærlighed i praksis blandt mennesker. Dét budskab vil vi gerne hjælpe dem med at sprede,” siger Kristian Knudsen, der glæder sig til at høre om de moralske overvejelser personalet på skibene er tvunget til at tage.

Annonce
Jean og Viggo foran skibet, der både var deres arbejdsplads og hjem, mens de hjalp nødstedte i Afrika.

Jean og Viggo foran skibet, der både var deres arbejdsplads og hjem, mens de hjalp nødstedte i Afrika.

Viggo fra Rødovre
“Der er så mange der skal hjælpes. Hvordan vælger man dem, der skal hjælpes, og hvad gør man med dem, man må afvise. Dét vil jeg gerne spørge dem om, og også høre, hvad det gør ved mennesker, at opleve al den nød,” siger Kristian Knudsen. En af dem, der har fulgt med foran tv-skærmen de sidste par uger, når fortællingen om den gamle Storebæltsfærge har rullet forbi, er 66-årige Viggo Bostrup fra Rødovre. Både i år og sidste var Viggo udsendt som frivillig som henholdsvis elektriker og maskinmester på skibet.
”Mit første ophold ombord på skibet var så stor en oplevelse, at jeg kom igen to gange – sidste gang var min kone Jean med. Især børnene og deres lidelser gør stort indtryk. Sygdomme som store deformiteter i ansigtet, klumpfødder og alvorlige brandskader havde fået lov at udvikle sig til et stadie, som vi ikke ser herhjemme, fordi vi har det sikkerhedsnet, vi har. Men i Afrika er det for mange et livsvilkår, som afskærer dem fra et normalt liv med skolegang og leg,” fortæller Viggo.

Verdens største ikke- statslige hospitalsskib
I dag er Viggo, der sidste gang havde hustruen Jean med, hjemme i Rødovre igen, hvor de har fulgt tv-serien om det kæmpe skib.
Siden sommer har besætningen blandt andet ydet lægehjælp til 1.332 børn med et handicap, udført 7.030 tandbehandlinger og undervist og trænet 1.506 lokale kirurger, anæstesilæger, sygeplejersker og jordemødre i Madagaskar. Fra august går turen videre til Benin.
“Det gjorde et stort indtryk på mig at opleve, hvordan simple tandsygdomme, som huller i tænderne og tandkødsbetændelse, der under normale omstændigheder er lette og billige at behandle, kunne udvikle sig til fatale lidelser, fordi der ikke er adgang til tandlæge,” fortæller Jean.
“Dét satte tingene i perspektiv I forhold til vores egne forhold, siger hun mens Viggo tilføjer:
“Samtidig var det utroligt givende at færdes i et multikulturelt miljø, hvor alle arbejder frivilligt og hvor det at være noget for andre er målsætningen.”

FAKTA:

Foredrag om hospitalsskibet
16. juni klokken 19.30 i Højnæskirken
”Hospitalsskibet – Storebæltsfærgens nye mission” vises første gang på DR K den 25. maj klokken 22.15 og derefter hver onsdag klokken 19.25 og klokken 22.15 til og med den 22. juni.
Læs mere om Mercy Ships på mercyships.dk. Støt arbejdet med 100 kroner til Mercy Club ved at sende en sms med teksten SKIB til 1245.
Mercy Ships’ flåde består i dag af et enkelt skib (den tidligere Storebæltsfærge), som huser en besætning på flere end 400 frivillige fra forskellige nationer og erhverv, som eksempelvis læger og tandlæger. Formålet er at tilbyde gratis sundhedsydelser i form af operationer og genoptræning til nogle af verdens mest sårbare mennesker.

Dr_Ingrid_26.06.92_Foto_Mogens_Nørgaard_Olesen

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top