Annonce

Grønt lys til udvidelse for 350 millioner
RC_udvidelse_007_100616.jpg
Centeret har endnu ikke fundet et navn til udvidelsen. "Vi lader os inspirere af den nye bygning," sagde Jesper Andreasen, Direktør for A/S Rødovre Centrum, inden han lod borgmesteren 'klokke' i det og starte nedsætningen af den første spunspæl. Om et år står 600 nye parkeringspladser og 20 butikker klar til brug samme sted. Foto: Brian Poulsen
udvider igen Rødovre Kommune har godkendt den lokalplan, der giver tilladelse til, at Rødovre Centrum endnu engang kan udvide. Prisen for 600 nye parkeringspladser, 20 nye butikker og godt 5000 nye kvadratmeter bliver svimlende 350 millioner kroner.

Det kan virke som om, at Rødovre Centrum har en umættelig trang til at udvide, men administrerende direktør i Rødovre Centrum, Jesper Andreasen, forklarer, at den kommende udvidelse er en ren og skær nødvendighed, hvis centeret også i årene fremover skal være i stand til fastholde positionen som et af Danmarks bedste indkøbscentre.
Flere parkeringspladser har siden tilbygningen af ’Rotunden’ stået øverst på ønskelisten på direktionsgangen i Rødovre Centrum, og med Kommunalbestyrelsens endelige godkendelse af lokalplanen, kan det ønske nu blive indfriet til fulde.
I alt vil udvidelsen kaste 600 nye parkeringspladser af sig, 20 nye butiksenheder og godt 5000 nye kvadratmeter, hvilket vil få centerets samlede areal til at svulme op til 49.000 kvadratmeter.
Der var oprindeligt planer om endnu flere p-pladser, men i første omgang ’nøjes’ centeret med 600.
”Vi vurderer, at det vil dække behovet. Vi kunne godt have revet et par bygninger mere ned, men vi har kigget på økonomien og forsøgt at være realistiske,” siger Jesper Andreasen om parkeringsspørgsmålet, der samlet set vil øge kapaciteten med 20 procent fra 2700 pladser til 3300.

Åbner næste år
Hvis alt går efter planen vil den nye del af centeret stå færdig i oktober måned 2017.
”Vi skal låne hver en krone, men det er en investering, der forhåbentlig er en sikring i vores fremtid,” siger Jesper Andreasen.
Det ligger allerede nu fast, at Føtex flytter ud af de nuværende lokaler og flytter til den kommende del af centeret. Det samme gør Fona, der åbner som Elgiganten.
Føtex’ nuværende areal skal i stedet ændres til mindre lejemål med en ny gågade. Den forvandling forventes påbegyndt, når udbygningen er færdig i oktober 2017.
Hvad med demokratiet
Allerede inden byens kommunalpolitikere satte sig rundt om kommunalbestyrelsens runde bord på rådhuset den 31. maj for at tage stilling til, om den endelig lokalplan for Rødovre Centrum skulle godkendes, var de første bygninger langs Højnæsvej allerede blevet revet ned for at gøre plads til udvidelsen. Rødovre Centrum har for længst fået en nedrivningstilladelse, men at de er gået i gang med projektet, inden lokalplanens endelige vedtagelse, faldt Enhedslistens Peter Mikkelsen for brystet.
”Det irriterer mig voldsomt, at man river bygninger ned, når den endelige godkendelse af lokalplanen mangler. Jeg ved godt, at de har lov og ejer bygningerne, men den demokratiske proces bliver sat ud på et sidespor,” sagde Peter Mikkelsen på mødet.

Annonce

Alle regler overholdt
Jesper Andreasen forsikrer, at alle regler er overholdt, og at centeret under alle omstændigheder ville rive bygningerne ned.
”Vi skal have flere parkeringspladser, så hvis lokalplanen var blevet stemt ned, havde vi selvfølgelig droppet planen om nye butikker, og i stedet kun etableret parkeringspladser,” siger han.
Enhedslisten stemte nej til lokalplansforslaget. Det samme gjorde SF. Svend Erik Pedersen kaldte centeret for en stor og besværlig nabo. Det overraskede ham ikke, at flere naboer i de indkomne høringssvar delte de samme bekymringer som ham selv.
”Det værste for mig er, at der bygges flere forretningskvadratmeter uden at løse trafikproblemerne grundlæggende,” fortalte han.
Blandt de øvrige partier i byrådet var der opbakning til lokalplanen.
”Vi er optaget af at få skabt vækst i Rødovre Kommune, og vi vil gerne bidrage til, at der kommer endnu flere holdbare arbejdspladser i Rødovre. Derudover vil vi også gerne være med til at Rødovres absolutte fyrtårn kan bevare sin position og konkurrenceevne,” sagde Venstres Claus Gisselmann Olsen.

RC_udvidelse_009_100616 RC_udvidelse_002_100616 RC_udvidelse_005_100616

 

 

Kommentarer

8 kommentarer om “Grønt lys til udvidelse for 350 millioner”

 1. Jonas siger:

  Kan i gøre højnæsvej permanent lukket fra hvor den er nu?

 2. Rmb4ever siger:

  Bare en halv million til Rødovre ishockey kunne hjælpe meget, men man tænker altid på det skide center .
  350 millioner er mange penge.

 3. Flemming Lunde Østergaard Hansen siger:

  Centret sikrer selv finansieringen af udvidelsen. Det har kommunen ikke noget med at gøre. Så hvorfor blande yderligere penge fra kommunen til ishockey ind i den sag?

  Med venlig hilsen

  Flemming Lunde Østergaard Hansen

 4. Peter Fugl Jensen siger:

  Så bliver pærer og bananer godt nok blandet sammen – både af en hardcore ishockeyfan og en kommunalpolitiker.

  God dag
  Peter Fugl Jensen

 5. Flemming Lunde Østergaard Hansen siger:

  Kære Peter

  Jeg er enig i det første, som du skriver, men forstår ikke helt bemærkningen ift. mig?

  Også god dag til dig.

  Med venlig hilsen

  Flemming Lunde Østergasrd Hansen

 6. Peter Fugl Jensen siger:

  Flemming –> Jeg er overbevist om, at Rmb4ever mener, at A/S Rødovre Centrum bør sponsorere en ½ mio. mere til Mighty Bulls og indlægget intet har med kommunen at gøre. På den måde er din kommentar vist et slagskud i den forkerte retning, men jeg kan tage fejl ;o)

  Rmb4ever–> Jeg er overbevist om, at A/S Rødovre Centrum først og fremmest tænker på deres forretning, og at banken kun vil udlåne penge til cement og ikke til et sponsorat.
  Desuden er A/S Rødovre Centrum, og har i øvrigt altid været, en god sponsor for kommunens idrætsliv.
  Men man har vel altid lov til at drømme om mere.

 7. Anton siger:

  Rødovre center udvider hele tiden

 8. Flemming Lunde Østergaard Hansen siger:

  Kære Peter

  Det kan sagtens være, at du har ret, og at jeg har misforstået, hvad det er Rmb4ever mener. Deler i øvrigt din opfattelse af, at Rødovre Centrum bakker flot op om kommunens idrætsliv.

  Med venlig hilsen

  Flemming Lunde Østergaard Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top