Giv skaterne tag over hovedet
skaterhockeybane-rullehockey_005_090616.jpg

DEMOKTRATISK LABORATORIUM: Skaterklubberne drømmer om at få tag over hovedet. Det vil kunne tiltrække mange af de nye naboer fra IrmaByen og gøre det muligt at løfte det sportslige og sociale arbejde hele året i stedet for at være afhængig af vejret. Foto: Brian Poulsen

DEMOKTRATISK LABORATORIUM: Skaterklubberne drømmer om at få tag over hovedet. Det vil kunne tiltrække mange af de nye naboer fra IrmaByen og gøre det muligt at løfte det sportslige og sociale arbejde hele året i stedet for at være afhængig af vejret. Foto: Brian Poulsen Foto: Brian Poulsen
Borgerdrevne forslag Selvom der er højt til loftet, når borgerne kommer med deres egne forslag. Kunne det være rart med et tag. "Bogstavelig talt," mener byens skater- entusiaster, der drømmer om en overdækket bane.

Hvad med at bygge en overdækket rullehockeybane? Sådan spurgte Carsten Rosén Olsen forsigtigt, da de første mange stemmer allerede var blevet givet til rigtig gode forslag for, hvad vi skal hjælpe læserne med at samle underskrifter ind til.

Dét er han i dag glad for, at han gjorde.
På kun tre dage var der næsten 500 læsere, der stemte på hans forslag, der i dag fører konkurrencen om at blive de tre mest populære forslag, som vi vil gå videre til politikerne med.
“Vi kan ikke spille i regnvejr. Vi har nogle af Europas bedste spillere, men vi har de dårligste forhold. Det er ærgerligt, og betyder, at mange stopper til rullehockey fordi det er for besværligt, eller mange slet ikke kommer igang, fordi det ikke er attraktivt nok,” siger Carsten Rosén Olsen.
Han fortæller, at andre byer, som eksempelvis Gentofte lige har lavet en ny hal fra bunden for 7 millioner kroner.
“Men vi har jo allerede det meste her på banen ved Espelunden, og iøvrigt en masse håndværkere tilknyttet klubberne, der gerne vil hjælpe til, så vi kan sikkert få tag på meget meget billigere. Det behøver jo ikke at være en hal med tilskuerpladser,” siger Carsten Rosén Olsen.
“Hvis man tænker hurtigt, er der sikkert en masse spær fra IrmaByen på den anden side af vejen, der kan gebruges. Tænk sig lige, hvor mange af de 3000 nye indbyggere, der kommer til at bruge banen alligevel,” tilføjer han.

Annonce

Vi lytter til foreningerne
Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Jan Kongebro (S) understreger, at man har kigget på mulighederne i lang tid nu.
“Det er noget vi har overvejet flere gange. Fordelen er, at de kan dyrke deres idræt året rundt. Om det skal være en hal eller en overdækning er i den forstand, ikke det vigtigste, men det kræver en overdækning. Det vil være en stor samfundsgevinst fordi det vil tiltrække flere unge mennesker til spillet,” siger Jan Kongebro og tilføjer:
“Men på den økonomiske side er der mange af den slags ønsker rundt omkring i kommunen, så i udgangspunktet lytter vi meget til Fællesrepræsentantionen af Idrætsforeninger i Rødovre, der har en langsigtet ønskelisten. men vi indgår gerne i dialogmøder om det.”

Hjælper unge fra gaden
Netop den gevinst, der rækker ud over det sportslige er Harry Arnholz, mangeårig frontfigur for rullehockeyen og politimand, fortaler for.
“Rullehockey vil kunne tiltrække en del unge mennesker, som istedet for at hænge ud på hjørnet eller ryge hash, kan få noget fornuftigt ud af deres tid og måske sågar bruge sporten som springbræt til en karriere, eventuelt i ishockeyens verden,” siger Harry Arnholz.

 

Har du husket at stemme?

Søg på Facebook efter ‘Borgerdrevne forslag i Rødovre’ for at stemme på en idé eller komme med dit eget forslag for byen. De tre mest populære præsenterer vi for politikerne den 10. september.

Kommentarer

1 kommentar om “Giv skaterne tag over hovedet”

  1. Wong siger:

    Pengene er der ikke, de skal gå til velfærdsshoppere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top