Annonce

DM-målsætning er top 5
WEB_Talent_Johan_Cykelloeb_FIX_U17_loeb_58_IN.jpg
Johan Price-Pejtersen har sat høje forventninger til sig selv, når der køres DM i weekenden. Foto: Ian Nielsen
DM i enkeltstart Nomineret til Årets Idrætstalent Johan Price-Pejtersen er en af favoritterne ved DM for juniorer i enkeltstart. En forrygende udvikling af den kun 17-årige U19 rytter.

Vordingborg er stedet for start og mål, når der i weekenden køres om DM-titler for damer og herrer i senior- og juniorrækken (U19) i enkeltstart.
Det er første gang, at CK Fix Rødovre deltager her, da de debuterer i U19 regi i denne sæson, blandt andet på baggrund af Team Rødovre støtten. At debutere blandt landts absolut bedste cykelryttere i et land med store cykel-traditioner, er hårdt arbejde. Derfor er det ekstra flot, når CK Fix rytteren Johan Price-Pejtersen er blandt favoritterne hos juniorerne.

På cykelsiden feltet.dk er han blandt de otte favoritter, som de mener har størst chance for at tage DM-titlen. Største favorit er Julius Johansen, ifølge feltet.dk, men den vurdering er Johan Price-Pejtersen ikke helt enig i.
“Jeg forventer og håber på en top 5 placering,” siger han forventningsfuldt. Han fortsætter:
“Det er dog stærke ryttere, jeg skal op imod blandt andet Frederik Rodenberg, som for nylig blev udtaget til OL i 4000 meter, og så er der naturligvis den ungdomsolympiske mester Julius Johansen.”
“Men jeg ser dog Jakob Egholm og Mikkel Bjerg, som de helt store favoritter til titlen,” siger rødovrerytteren, der er i fuld gang med forberedelserne til DM, for skoleåret er slut.

Annonce

“Jeg har heldigvis haft min sidste eksamen i sidste uge, så derfor kan jeg have fuldt fokus på dette løb. Jeg vil gøre alt for at indfri mine forhåbninger, og her, i ugen op til DM, sætter jeg mig mentalt op og har fuldt fokus på løbet. Jeg har også været nede og studere ruten grundigt. Den er super teknisk og fyldt med forhindringer,” forklarer Price-Pejtersen.

WEB_Johan Price-Peitersen_Hvidovre
Sådan vil vi gerne se Johan på lørdag, selvom han helt sikkert vil se mere smadret ud.
Skuffelse over 7. plads
I sidste weekend var han på det CK Fix hold, der blev nummer 7 ved DM for juniorer i enkeltstart for hold. En udemærket debut for rødovreklubben, men Johan var ikke tilfreds.
“Ruten var super hård, og der var meget vind. På holdets vegne kan jeg godt sige, at en 7. plads var en smule skuffende.”

WEB_CK-Fix-U19-cykling-DM-holdloeb_079_180616
CK Fix U19 hold ved DM i enkeltstart for hold i weekenden. Foto: Brian Poulsen

Til junior-DM I enkeltstart for hold stiller man op med seks ryttere, mens det er fjerdemandens tid som tæller for holdet. Dermed kan to ryttere falde fra, mens de fire tilbageværende ryttere helst skal komme samlet i mål.
“Vi mistede første mand efter en hård, teknisk og forvirret start, hvor andenmanden kom på hårdt arbejde. Med fem mand kørte vi så derud af. Det var dog tydligt, at der var stor ulighed på holdet styrkemæssigt.”
“Det kom til udtryk på bakkerne, hvor det hurtigt kunne gå galt, hvis der blev skruet lidt for hårdt op for tempoet. Vores 5. mand røg så efter 11 kilometer. Der fra var det bare overlevelse,” siger han og evaluerer.
“Alt i alt var det en god oplevelse, og jeg tror, vi kommer endnu bedre forberedt næste år,” slutter Rødovres DM-håb Johan Price-Pejtersen.

Ud over Price-Pejtersen deltager CK Fix også med Andreas Sulaj Kloppenborg, Nicolai Luthmann, Mads Pals Thomassen, Eskild Rønhede, Oliver Emil Errebo, Andreas Haugaard Holst-Kruse og Oliver Nielsen. Dermed er CK Fix pænt repræsenteret blandt de 88 ryttere, som deltager ved DM for juniorer på den 27,8 kilometer lange rute.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top