Dit forslag kan blive virkelighed
nytaarsfest2_090109_BP.jpg

På Facebook kan du foreslå hvad som helst så længe det handler om Rødovre. Måske at lade nytårsfesten for pensionister genopstå?

På Facebook kan du foreslå hvad som helst så længe det handler om Rødovre. Måske at lade nytårsfesten for pensionister genopstå? Foto: Brian Poulsen
Borgerdrevne forslag Få politikerne til at vedtage DIT forslag. Kun venstre og Socialdemokraterne stemte imod, da Folketinget i torsdags vedtog en beslutning om, at borgerdrevne forslag kan behandles af Folketinget. I Rødovre meldte samtlige partier allerede sidste år ud, at de ville se på borgernes egne forslag, men ingen har forsøgt at samle nok opbakning. Bliver du den første?

Rødovre vil gerne være et demokratisk laboratorium, men der mangler stadigvæk at blive lavet store forsøg. Forestil dig, at de næste tre sætninger ikke bare er overskrifter i avisen, men beslutningsforslag, som kommunalbestyrelsen skal stemme om.

”Pædagoger må aldrig være alene med mere end 10 børn.”
”Det skal være gratis at komme i svømmehallen.”
”Nytårsfesten for pensionister skal genindføres.”
Har du en god idé, der gør din by til et bedre sted at være, så vil vi gerne hjælpe dig med at få politikerne til at tage stilling til den. Det eneste du skal gøre er at dele din idé på vores Facebookside, hvor vi brugte grundlovsdag til at oprette en begivenheden ‘Borgerdrevne forslag i Rødovre’. Her kan alle stemme om, hvilken idé de synes, vi skal arbejde videre med, og selvfølgelig i demokratiets ånd; tilføje sin egen.

Vi hjælper dit forslag på vej 
De tre idéer der den 1. juli har fået flest likes, vil vi efterfølgende gennemgå grundigt i Rødovre Lokal Nyt, så hele byen har en mulighed for at sætte sig ind i sagen, hvorefter de måske går ind og ‘synes godt om’ din idé. Der skal nemlig stor opbakning til, hvis lokalpolitikerne skal tage dit forslag op.
Sidste år bakkede samtlige partier nemlig op om avisens forslag om at lade Rødovres demokratiske laboratorium afprøve idéen om borgerdrevne forslag. Den har vi lånt fra Alternativet, der i torsdags kunne glæde sig over, at man nu kan få et forslag til behandling på Christiansborg, hvis man kan samle 50.000 underskrifter.
”Overført til lokale forhold ville det ’kun’ kræve 337 underskrifter. Hvis man skal samle 2610 underskrifter sammen, som avisen foreslår, er det en fremragende måde at sikre sig på, at det aldrig vil komme til at ske,” advarede Enhedslistens Hans Houmøller dengang.

Tjek Facebook og stem
Men vi hænger os ikke i tal. I et demokratisk laboratorium skal man nogle gange bare kaste sig ud i forsøget, og det gjorde vi på grundlovsdag. Så må det være op til kommunalbestyrelsen, om der skal 337 underskrifter til på gammeldags papir, eller om 2610 personlige tilkendegivelser på Facebook er en stor nok demokratisk øjenåbner.

1 kommentar om “Dit forslag kan blive virkelighed”

  1. Dianne Johansen siger:

    Jeg kunne godt ønske mig, et bump eller anden for for chikane, på Rødovre Parkvej, ud for den nye skøjtehals udkørsel.. .. Og på Korsdalsvej ud for Borgmester Gustav jensens vej.. Der blir kørt alt for stærkt på de to strækninger…. .. Specielt om aftenen.. ..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top