Annonce

Byfest på bænkene
unnamed.jpg
Pernille Højmark og resten af Sweethearts glæder sig til byfesten. Foto: Presse
byfest Den 16. juni er der igen dømt røvballefest. Ikke på den der jyske halbal-jeg-henter-lige-min-knallert-måde, men på Rødovremåden, hvor bondsk det end måtte lyde kun en mil fra Rådhuspladsen. Der er byfest med stort B. B som i bænke, ikke borde. Bænkene er det nemlig tilladt at danse på og danses, det skal der.

Igen i år er der Tivoli til børnefamilierne, der  også får søndagen for sig selv, når der både er børneunderholdning og børneloppemarked til årets byfest.
“Der skal nemlig være noget for alle,” som Martin Thune fra Byfestgruppen siger det.
Den lille frivillige gruppe bag den snart livsgamle fest har igen i år valgt, at det skal koste penge at komme ind i musikteltet lørdag aften.
“Men det er for at højne det musikalske niveau,” forklarer Martin.
Som hovednavn kommer de hurtigtfingrede Svendstrup og Vendelbo, der har flippet plader overalt i Danmark, og snart kan trykke en hel aften af kun med egne hits, hvis det er dét, de skulle få lyst til.
Før dem går Sweethearts på.
“Vi har haft 1000 overvejelser omkring det musikalske program. Vi vil gerne gøre det lidt bedre end sidste år, som ellers også var godt. Nu får vi noget, hvor der er tempo på til de unge og noget, hvor man kan danse og synge med til dem, der er knap så unge,” siger Martin Thune med et smil.

Fra den 16. juni er der igen Rødovre Byfest med mad, musik, tivoli, dans og kræmmermarked for børnene.

Fra den 16. juni er der igen Rødovre Byfest med mad, musik, tivoli, dans og kræmmermarked for børnene.

Annonce

Søde hjerter
Med det farverige multitalent Pernille Højmark i front har Sweethearts igennem 27 år tilført musikbranchen et gran salt og bevist, at folkelighed og livsglæde ikke er forbeholdt den lavest mulige fællesnævner. Igennem 8 CD- er og mere end 1500 live jobs, har Sweethearts givet publikum en mulighed for at slippe den indre festtrold løs i alle regnbuens farver og bandet formår igen og igen at efterlade publikum med en fornemmelse af at have fået mere, end de kom efter.
Det er svært at forestille sig et bedre match til en byfest i Rødovre, der åbenbart slet ikke kan få nok af store musikalske arrangementer i denne tid. Heldigvis.

Starter torsdag
Som en generalprøve på den vilde weekend kommer hus-DJ’en Martin Wallin på scenen torsdag aften, hvor der både bliver tid til at hilse på alle de venner, du ikke har fået set i løbet af året og møde alle dem, du skal se det næste år.
Fredag står den på blandt andet Catja og René, der bruger moderne teknik, men spiller også un-pluged med kun guitar og to stemmer.
“Skal der spilles til spisning, er repertoiret bredt og spænder over filmmelodier, party & tyrolermusik, guitarhits fra The Shadows og nye hits leveret i et lydniveau, hvor alle kan tale sammen! Der spilles og synges med på festsange og er publikum til det, fyrer Catja & René gerne ‘Syng-med-Sømandspotpurier’ af. Til et ægte halbal er der altid garanti for en mega kædedans,” skriver de selv på deres hjemmeside.
Når der sættes gang i dansen, er der næsten musikalsk frit valg på alle hylder og der spilles meget gerne på ren opfordring. Catja elsker at fyre den af med blandt andet Tina Turner, aktuelle hits og især hits fra 80’erne. René er helt klart til alt fra 70’er og 80′ er musikken, frem til de nyeste hits og rå
spade. Er publikum til det, står den gerne på ‘Smoke on the Water’ og alt andet, der er eller har været et hit dengang byfesten var i
sine spæde år.
Det er den ikke længere, og det er til alles glæde, mener Martin Thune.
“Byfesten kan i dag samle hele byen. Det er faktisk hele formålet med festen. At skabe en fest og møde dem, man ikke har set i lang tid og samtidig skabe en masse penge til de frivillige foreninger, der betjener barene. I år er det Avarta og Rødovre Håndboldklub. De får trøjer og bolde ud af byfesten, så der er al god grund til at komme forbi og spise noget mad, få en øl og høre noget god musik sammen med andre gode mennesker,” siger han.

 

Svendstrup og Vendelbo vælter teltet lørdag aften, hvor man skal have billet.

Svendstrup og Vendelbo vælter teltet lørdag aften, hvor man skal have billet.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top