Bandeopgør i boligblokken
bander-5.jpg
Den bil der blev brugt som rambuk mod en anden bil i et formodet internt opgør på parkeringspladsen Nørrekær 3. Ejer af bilen er et kendt bandemedlem. Foto: Privat
INTERNT OPGØR Efter nødråb fra boligselskaberne i Rødovre Syd har politiet optrappet indsatsen over for narkohandel og bandeaktivitet.

Navnet på rygmærket har måske nok ændret sig, men det har de kriminelle aktiviteter ikke. Tværtimod er der blevet flere af dem.
Især i Kærene har ansatte og beboere mærket en optrapning i bandeaktiviteten efter, at Brothas har skiftet navn til Black Jackets, der er en udspringer af en tysk rockergruppe. En gruppe der de sidste uger har solgt hash og hårde stoffer flere steder i Rødovre, blandt andet i Kærene.
”Rødovres jomfruelighed er taget, og flere områder i Rødovre indtaget af en ny gruppering, som hoved-
sagelig består af unge mænd mellem 20 til 25 år med somalisk baggrund, der lever godt af at sælge narkotiske stoffer, kører rundt i nye voldsomt flotte og dyre biler, og synligt indtager ’Vores Hood’. Hos Vestegnens Politi er de nu kendt som provokerende, koldere og mere kriminelle end nogensinde før,” skriver ejendomsleder i AKB, Søren Lillevang i et bekymrende brev til Rødovre Kommune og Københavns Vestegns Politi.
”Vi har et helt igennem godt og meget tilfredsstillende samarbejde med vores lokalbetjente, som altid er hjælpsomme og udfører et stort stykke arbejde, som vi i mit boligområde værdsætter højt. Desværre kan vores lokalbetjent eller lokalbetjente ikke hjælpe os med at ordne problemerne mere, da de er udsendt til dels at ordne samfundsproblematikker og især som grænsekontrol ved den dansk/tyske grænse, og dels ved at patruljere ved den jødiske skole, plejehjem eller andet, der har stor prioritet i det danske samfund og politiske system,” siger Søren Lillevang.
Han har personligt været med til at fjerne store mængder hash, der er gemt i boligområdet.
De har altid kun en smule på sig i tilfælde af, at de skul-
le blive visiteret af politiet. Resten gemmer de rundt omkring, hvor der altså også leger børn. Så det skal bare stoppes med det samme,” siger Søren Lillevang.

Her ses den nye trend, at man afmonterer lampehovedet på en DONG gade- lampe. På den måde signaleres der, at ”her sælges stoffer."

Her ses den nye trend, at man afmonterer lampehovedet på en DONG gade-
lampe. På den måde signaleres der, at ”her sælges stoffer.”

Tiggede politiet om hjælp mod banderne
For to uger siden bønfaldt han politiet om at optrappe indsatsen i området, netop for at sætte en stopper for det åbenlyse salg, og for at genskabe den tryghed, som boligområdet har investeret meget i at få de sidste par år. Ikke mindst fordi salget foregår lige foran en skole.
”Nu har vi på parkeringspladsen foran Skolen ved Milestedet, som er 10. klasse skole og Ungdomsdagskolen, som har udsatte unge elever, samt Milestedets Ungdomshus, dagligt 10 til 20 unge somaliere stående i de tidlige eftermiddagstimer til sen aften, og i weekends op til 35 personer, der laver en god forretning ved salg af narkotiske stoffer, og som nu er godt på vej ind i den nye gruppering, og dermed bandemiljøet,” siger han og fortsætter:
Dette er helt uacceptabelt og utilfredsstillende at opleve, og vi er ved at miste vores boligområde til fremmede kriminelle, der åbent kalder områderne i Kærene, Bybjerget, Brandholms Allé og Fortvej for deres. Vi kan ikke selv magte disse unge utilpassede uden politiets hjælp.”

Hjælpen er kommet
Nødråbet fik i sidste uge politiet til at møde talstærkt op i området, og det bliver de ved med.
”Vi har et tæt samarbejde med kommunen og selskaberne, og vi vil gøre
alt for, at man skal føle
sig tryg, der hvor man bor. Derfor lytter vi til de samarbejdspartnere, som vi har en god dialog med, og kører massivt i området med patruljevogne på alle tider af døgnet og har indsat civilbetjente, der kan kropsvisitere, når de ser noget mistænkeligt,” siger vicepolitiinspektør, Charlotte Skovby.
Hun understreger, at man samtidig vil sikre, problemerne ikke bare rykker et andet sted hen.
”Det ser vi tit er problemet, når man gør det svært for dem, så flytter de bare et andet sted hen og fortsætter der. Derfor stopper vi også folk og hører, hvor de kommer fra og får en idé om, hvad det er for nogle personer. Rødovre Syd er på ingen måder det vilde vesten, og man kan være både tryg og sikker, når man går ud, også selvom det er mørkt,” understreger Charlotte Skovby.
Hun opfordrer alle til at kontakte lokalpolitiet, hvis de ser noget mistænkeligt.

Skubber ikke sorteper videre til de andre
For AKB er det afgørende, at man ikke sender sorteper videre til naboerne. Derfor mødtes boligorganisationerne i Kærene og Bybjerget samt Rødovre Boligselskab i fredags for at diskutere en fælles indsats.
”Beboerne er bange og utrygge, hvilket er meget forståeligt, men vi vil ikke være et fremtidigt ghetto-
område eller et såkaldt belastet område, dem har vi rigeligt af i forvejen på Vestegnen. Vi har derfor brug for en prioriteret og målrettet indsats fra Vestegnens politi akut, så vi kan få vores jord tilbage,” understreger Søren Lillevang.

Fredag den 3. juni fandt boligselskabet disse hashkugler ved parkeringspladsen.

Fredag den 3. juni fandt boligselskabet disse hashkugler ved parkeringspladsen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top