Årets løber er fra RAC
WEB_RAC_Årets-BT-halvmarathonløber.jpg
Erik Christensen og i baggrundens ses BTs Peter Fredberg. Foto: Privat
løbspris BT har har kåret rødovreborgeren Erik Christensen fra Rødovre Atletik Club til Årets ½ marathonløber.

Erik Christensens (kaldet Posten) interesse for løb startede, ifølge eget udsagn, i midten af 80’erne, da Eriks daværende arbejdsplads, Post Danmark, stillede hold til DHL stafetten i Fælledparken.

De manglede en mand på et hold, så de spurgte, om Erik ikke ville deltage. I første omgang svarede han nej, for han mente ikke, han kunne løbe så langt, men alligevel blev han overtalt og gennemførte det 5 kilometer lange løb.
Efterfølgende deltog Erik i diverse motionsløb, blandt andet Eremitageløbet, som Erik har løbet cirka 20 gange.

Annonce

I 1996 flyttede han til Rødovre og kort tid efter deltog han for første gang i RAC milen. Kort tid efter meldte Erik sig ind i Rødovre Atletik Club.
At komme ned i klubben, ud på løbeturene og få snakket med løbekammeraterne betød meget for  Erik, ligesom det sociale altid har haft store betydning.

Løb 100 kilometer
Løbemæssigt blev distancerne længere for Erik og han har igennem årene løbet cirka 25 marathon, deltaget i Swiss Alpine (et 78 kilometer langt løb i bjergene omkring Davos, Schweiz) og tre løb på 100 kilometer, to på Bornholm og et i Vallensbæk i 2009, hvor Erik blev Danmarksmester i sin aldersklasse.

Det var en stor og glædelig overraskelse for Erik, da han blev ringet op af Peter Fredberg fra BT, som fortalte, at Erik var kåret som årets mandlige BT ½ maratonløber.
Erik er meget stolt og beæret over kåringen.

BTs ½ Marathon løb finder sted omkring 1. maj, hvor Erik har deltaget 10 gange.
Erik Christensen bliver 63 år den 17. juli, i øvrigt samme alder og fødselsdag som borgmester Erik Nielsen, og løber ikke længere de helt lange distancer, men nøjes med ½ marathon og kortere løb.

Med i bestyrelsen
I dag sidder Erik Christensen i Rødovre Atletik Clubs bestyrelse, som, efter Eriks mening, er et udfordrende, men også givende frivilligt arbejde.
Det er i øvrigt andet år i træk, at et medlem fra Rødovre Atletik Club bliver kåret af BT. Sidste år blev Karin Pagaard kåret som årets kvindelig E-løber.
Rødovre Atletik Club er en klub med mere end 60 år på bagen. Tidligere var vi meget aktive inden for alle atletikkens discipliner, i dag er vi mest til motionsløb og vi favner bredt med hensyn til, hvor hurtigt og hvor langt vi løber. Klubben har plads til alle niveauer, og træner med udgangspunkt fra Rødovre Stadion hver mandag og onsdag klokken 17.30.

Har du lyst til at prøve lidt mere struktureret træning, så kom og vær med, for alle er velkomne.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top