Annonce

Svage trafikanter i fokus
fortvej_016_130516.jpg
Kommunalbestyrelsen har godkendt det forslag, der skal forvandle Fortvej. Hvis renoveringen ikke kan udføres inden for rammen på 6,4 millioner kroner, vil strækningen fra Kærbyvej mod Rødovrevej ikke blive udført. Foto: Brian Poulsen
fortvej Kommunalbestyrelsen har godkendt det skitseforslag, der skal gøre Fortvej til en moderne og sikker skolevej. Der er afsat 6,4 millioner kroner til den store trafikrenoveringen, som naboer frygter vil medføre parkeringsproblemer.

Det er med hjertet helt oppe i halsen at vi må se, hvordan forældrene afleverer deres børn ved Tinderhøj Skole.” Sådan lød et af de 12 høringsvar, som kommunen modtog fra naboerne i forbindelse med den planlagte renovering af Fortvej.
I Lokal Nyt har vi før omtalt borgeres bekymringer omkring Fortvej som farlig skolevej, men med den kommende renovering skal det være slut, forsikrer udvalgsformand Svend Erik Pedersen (F).
”Vi laver en traditionel vej, med det mål at sikre de svage trafikanter, fodgængere og cyklisterne. Det er en skolevej, så det har været en topprioritet,” fortæller Svend Erik Pedersen, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.
Den nye Fortvej har fokus på trafiksikkerhed og fremkommelighed. Vejen indrettes med enkeltrettede cykelstier, fortove i begge vejsider, og vigepligten fra sidevejene ændres fra højre vigepligt til ubetinget vigepligt. Ved Tinderhøj Skole er midterhellen rykket en smule mod øst for at skille de bløde trafikanter fra den kørende adgang til skolen. Samtidig etableres der et fodgængerfelt, der giver skolen mulighed for at have en skolepatrulje, og der etableres og et såkaldt ’torontoanlæg’, der er et trafiklys der konstant blinker gult.

Færre p-pladser
Det vil komme færre parkeringspladser på den nye Fortvej, og det bekymrer flere naboer i området. På Stovbyvej, der er en sidevej til Fortvej, skriver 25 naboer i et høringssvar, at de frygter, færre parkeringspladser på Fortvej, vil flytte trængselsproblemerne ud på sidevejene.
Rødovre Kommune har på baggrund af nabohøringerne ikke ændret i skitseforslaget, og Svend Erik Pedersen tror ikke at det bliver et problem at finde parkeringspladser i nærområdet.
”Vi ændrer forholdene for mange naboer, og vi har forsøgt at få så mange pladser ind som muligt. Der er parkeringspladser i området, det er bare et spørgsmål, hvor langt man vil gå. Der er en parkeringsplads nord for skolen med plads til 20 biler. Diskussionen er, om borgerne har krav på at parkere deres bil foran gadedøren,” siger Svend Erik Pedersen.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top