Annonce

Solidaritet, Skat og skoler
chrumme_002_150915_BP.jpg
Christian Christensen er 'Christian Chrummer' i Rødovre Lokal Nyt Foto: Arkiv
chrumme For første gang i mit arbejdsliv, var SKAT og jeg enige om, at jeg havde betalt lige præcis det jeg skulle i skat. Altså jeg skulle have 400 kroner tilbage, men det er det tættest jeg har været på at ramme rigtigt.

Når vores årsopgørelser bliver tilgængelige på Skat’s hjemmeside, så bryder deres system sammen, fordi vi ALLE skal ind for at se, om vi skal have penge eller af med penge.
Vi har faktisk ikke en ide om det. Jeg vil sige at folk nok forventer i størrelsesordenen +/- 5000 kroner. Men det værste er ikke, at vi ikke selv kan regne det ud. Det værste er sgu at vi ikke aner om SKAT tager fejl.
Tænk hvis vi gjorde det hver den første i måneden. Jeg skal lige ind og se hvad jeg skal betale i husleje i denne måned. Nej, vel. Skat burde være lige så simpelt.
Først fandt SKAT ud af, at de var blevet lænset for 7-9 milliarder af udenlandske skattespekulanter. Nu ruller der så en sag om skjulte milliarder i Panama selskaber. Hvad fanden tjekker dit egentlig? Altså udover dit kørselsfradrag ?
Det er så vores store banker, som har været så elskværdige, at hjælpe skatteplagede danskere med at hive ubeskattede kroner til Panama. De samme banker, som vi skatteydere lige har reddet efter finanskrisen. Jeg skulle i øvrigt hilse fra bankerne og sige 1000 tak for hjælpen. De vil gerne belønne dig med 0 pct i rente på din opsparing og til gengæld betaler du et gebyr for din lønkonto.
Jeg ved ikke med jer, men jeg føler mig trådt på. Man føler bare ikke den samme glæde ved at betale godt og vel 50 pct af sin løn i skat samtidig med at man betaler 25 procent MOMS på alt. Ja for ikke at nævne det løse, som afgifter på sukker, smør, tobak, sprut og benzin. Ja og så lige lidt afgift på strøm, biler og din egen bolig.
Men det er ikke det værste. Det værste er, når man hører om en lille dreng som er i familiepleje, født med abstinenser af en narkoman mor. Som er autist og som derfor skal på en specialskole.
Så får drengen bare ikke det tilbud der er bedst for ham. Hvorfor? Fordi to kommuner slås om, at slippe for regningen. Jeg tillader mig lige at bruge et fremmedord: RØVHULLER.
Så gider man bare ikke betale skat længere.
Nu opretter jeg et selskab i Lichtenstein. Køber nogle skibsanparter. Overfører gevinsten til Panama. Herfra går de videre til et firma på Bahamas, som udbetaler udbyttet på min konto i Danmark. Bahamas er ikke forpligtet til at oplyse SKAT om overførelsen. Så hvis jeg ikke selv oplyser det til SKAT, så kan jeg ”glemme” at opgive indtægten. Alt i mens opgiver jeg et forkert kørselsfradrag på min selvangivelse. Så er SKAT beskæftigtet med det, og opdager slet ikke at jeg ikke får noget i løn og derfor nok ikke har et arbejde – ja og derfor nok heller ikke noget kørselsfradrag.
Det kommer den lille autist-dreng ikke i den rigtige skole af, næh, men det gør han jo ikke alligevel!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top