Annonce

Skolebørn i manegen
cirkus_islev_skole-1.jpg
Intet cirkus uden stærke mænd - eller drenge. Her er det fire elever der viser, hvordan man løfter 'tunge' vægte. Foto: Red.
cirkus i skolen Skoleelever fra Islev optrådte side om side med professionelle artister fra Cirkus Baldoni på plænen i sidste uge. Det alternative samarbejde giver eleverne selvtillid og en anderledes læring og for Cirkus Baldoni giver det forestillinger med fulde huse

Du skal ikke sidde og fjolle,” siger Sara fra 1.B, inden hun stikker hånden ned i hendes fars bæger med popcorn og stikker afsted med en hel hånfuld.
”Jeg taler bare med manden fra avisen,” når hendes far Jesper Buch at sige fra de øverste stolerækker i cirkusteltet, men Sara hører det. Hun er forsvundet ligeså hurtigt som hun kom, og inden længe skal hun op og optræde på scenen.
”Hun skal sjippe,” fortæller hendes far, der sammen med resten af familien venter spændt på at se den alternative cirkusforestilling.

Læring med røde næser
Røde næser, stærke mænd og vovet akrobatik. Det er ofte sjovt og underholdende at gå i cirkus, men det er ikke altid sjovt og underholdende at drive et cirkus. Dalende publikumsinteresse har sendt branchen i krise, men hos Cirkus Baldoni har man fundet en vej ud af mørket. Sidste år startede de et projekt, hvor skoleklasser i samarbejde med artister kunne lave en vaskeægte cirkusforestilling, hvor de professionelle delte manegen med eleverne. Projektet har siden vist sig at være en bragende succes, og i sidste uge optrådte tre 1.klasser på Islev Skole foran 350 spændte forældre under den store teltdug i fuld spotlight.
De tre 1.klasser har arbejdet med cirkusnumrene gennem flere måneder, og klasselærer Hanne Moesgaard Broman ser meget læring i cirkusprojektet.
”Ud over at det er en kæmpe oplevelse at optræde i et rigtigt cirkus, så har eleverne turde at kaste sig ud i projektet, de har lært noget om kropsbevidsthed, lært en hel masse om samarbejde og fået rykket ved deres grænser,” siger Hanne Moesgaard Broman, der fortæller at forestillingen gik over al forventning
”Vi frygtede at klappen ville gå ned, når eleverne kom ind i manegen foran 350 publikummer, men det var slet ikke det der skete. De var skarpe, havde overskud og nød at være på scenen,” siger klasselæreren, der som musiklærer i alle tre klasser, har oplevet, hvordan de bogligt svage elever er blomstret op under forløbet.
”Projektet har været meget inkluderende, og eleverne har vist at de kan en hel masse. De har haft medbestemmelse over numrene og det anderledes samarbejde mellem lærere og elever har været givtigt. De elever der klarer sig mindre godt i de boglige fag er blomstret helt op,” siger Hanne Moesgaard Broman.

Annonce

Cirkus ud af krisen
På scenen underholder skiftevis Cirkus Baldonis artister og eleverne fra Islev Skole, og cirkusdirektør René Baldoni kan tilfreds konstatere at der ikke kan klemmes flere ind i teltet. Han kalder det for en ren win-win situation.
”Det går hen og bliver elevernes cirkus og på den lange bane får vi skabt et publikum. Der er rigtig mange der aldrig har været i cirkus, så de kommer ind og oplever den levende underholdning og det gavner hele branchen. Vi kunne se at besøgstallet på hverdage var nedadgående, så vi måtte tænke i nye baner. Vi forsøgte os med cirkussamarbejdet med skoleklasser, og det har været en stor succes. Vi får et publikum, og børnene og deres forældre får en sjov og anderledes cirkusoplevelse,” siger cirkusdirektøren.

Cirkus Baldonis stærke mand 'Herkules' blev kørt over af en tonstung Volvo i manegen.

Cirkus Baldonis stærke mand ‘Herkules’ blev kørt over af en tonstung Volvo i manegen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top