Annonce

Skarpladt pumpgun fælder kvinde
retten-i-glostrup_201107_BP.jpg
En 41-årige kvinde mente ikke, at det var alvorligt, at hun opbevarede en pumpgun i en gofttaske på en adresse på Tårnvej. Det mente dommeren imidlertid og i sidste uge fik kvinden en dom på et års fængsel. Foto: Arkiv
politi En 41-årige kvinde skal et år i fængsel efter at politiet under en ransagning fandt en skarpladt pumpgun i hendes hjem på Tårnvej.

Københavns Vestegns Politi har handlet hurtigt i en sag om ulovlig våbenbesiddelse. To uger efter fundet af et kraftigt skydevåben på en adresse i Rødovre, blev en 41-årig kvinde dømt et års fængsel for at være i besiddelse af den skarpladte pumpgun.
Den 18. april ransagede politiet en lang række adresser i forbindelse med efterforskningen af et trippeldrab fra Frederiksberg. Drabssagen fra Frederiksberg formodes at have tråde til rockerverdenen, og det var i den forbindelse, at kvindens bolig på Tårnvej blev ransaget.
Her ledte politiet efter noget specifikt tøj, der kan være brugt i forbindelse med drabssagen. Ordensmagten fandt intet tøj under ransagningen, men til gengæld den skarpladte pumpgun, der var gemt i en golftaske.
Den 41-årige kvinde var ikke hjemme under ransagningen, og politiet anholdte i første kvindens voksne søn og datter, der opholdte sig på adressen. Kvinden orienterede dog senere politiet om, at det var hendes våben, og dagen efter blev hun derfor fremstillet i grundlovsforhør.
Hun har siddet varetægtsfængslet siden den 19. april, og i sidste uge blev hun dømt et års fængsel for at have opbevaret våbenet.
I Retten i Glostrup fortalte kvinden, at hun havde købt våbenet af en mystisk mand for 5000 kroner, og at hun ikke følte at sagen var så alvorlig.

Kunne komme i brug
Anklager Henrik Uhl fra Københavns Vestegns Politi mente imidlertid der var tale om en alvorlig sag, da der var nærliggende fare for at våbenet kunne bruges til angreb eller mod andre.
Den 41-årige kvinde er kæreste med et medlem af fra rockergruppen Satudarah og hendes datter har ligeledes forbindelser til rockermiljøet. Derfor var det anklagerens vurdering, at der var nærliggende fare for, at våbenet kunne komme i brug.
”Hvis politiet finder et gammelt arvestykke fra 2. Verdenskrig hos en borger, så skal vedkommende ikke et år i fængsel. Her er der tale om en helt anden situation med et skarpladt våben hos en kvinde der har tætte relationer med personer i rockermiljøet. Det er altid en vurdering af den konkrete sag,” siger anklager Henrik Uhl om baggrunden for dommen.
Kvinden har udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top