Overskud på budgettet
FC23-066.jpg
Rødovre Kommune oplyser, at der er tre primære årsager til overskuddet. Ud over et stort mindreforbrug på administration, er priserne på fjernvarme blevet lavere og endelig har kommunen haft større indtægter end forventet fra salg af genanvendeligt materiale, fordi affaldet bliver sorteret i Rødovre Kommune. Foto: Bee-Line
penge Et stort mindreforbrug på administration er en af årsagerne til, at Rødovre Kommune gik ud af 2015 med et overskud på mere end 25 millioner kroner.

Rødovre Kommunes regnskab fra 2015 viser, at der er godt styr på finanserne. Sidste års driftsregnskab viste et mindreforbrug, eller overskud om man vil, på 25,5 millioner kroner. I alt var der budgetterede driftsudgifter for mere end 2,505 milliarder kroner. Den samlede regning var dog én procent mindre end forventet, og derfor ryger der 25 millioner kroner tilbage i kommunekassen.
”Det er et meget tilfredsstillende resultat. De ledere og mellemledere, der i det daglige har ansvaret for at styre økonomien på f.eks. den enkelte institution, skole og plejehjem fortjener stor ros. Det er blevet en fasttømret del af kulturen i Rødovre Kommune, at man overholder budgetterne. Det er meget prisværdigt. Jeg glæder mig over, at det ikke er gået ud over borgerne, at vi har haft et stort mindreforbrug – regnskabet viser, at kommunen har leveret det samme, høje serviceniveau,” siger borgmester Erik Nielsen (S) om regnskabet.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top