Annonce

Kæmpe ung støtte til headspace
headspace-penge_076_120516.jpg
Eleverne på Rødovre Gymnasium overrækker de 13.344 kroner til headspace, der også fik 2610-Prisen i forbindelse med den støttefest Lokal Nyt og Milestedets Ungdomshus holdt for de unge og de frivillige. Foto: Brian Poulsen
stolt støtte Der var ikke langt fra idé til handling, da dette års journalist-spirer fra Rødovre Gymnasium ønskede at støtte ungerådgivningen headspace – på deres egen måde. Nu får headspace 13.344 kroner af eleverne.

Overraskelsen var stor, da de frivillige i garderoben til den store støttefest for headspace pludselig fik 2610-Prisen for deres utrættelige arbejde med unge og unges problemer.
Til gengæld var det noget af en overraskelse, at så mange unge mennesker havde valgt at vise deres støtte til projektet, der udover en hel temaavis med fokus på unge og psykisk sårbarhed sluttede med et pænt overskud til festen.
”Det viser bare, hvor meget de unge egentlig kan klare, når man giver dem lige dele muligheder og ansvar. Det er deres fortjeneste, at festen blev så populær, men vi skal også sige tak til personalet fra Milestedets Ungdomshus, Rødovre Lokal Nyt og DJ Flæske, der alle stolede på de unge og hjalp dem med at holde festen,” siger ungdomshusets leder, Mugge Harck Lauridzen.

Samfundsansvar
På Rødovre Gymnasium er rektor Peter Ditlev Olsen stolt over de unges initiativ og det flotte resultat.
”Det er en del af gymnasielivet, at man deltager i samfundslivet på forskellige måder. I næste uge har vi en fællestime, hvor vi snakker om, hvad vi samler ind til næste gang vi har vores eget Stairways-projekt. Festen her viser, at eleverne både engagerer sig lokalt og tager globalt medansvar,” siger Peter Ditlev Olsen.
Han er overbevist om, at eleverne har lært noget af at holde festen for headspace.
”Man snakker meget om, hvilke kompetencer man skal tillære sig i gymnasiet. At organisere et praktisk stykke arbejde er måske ikke lige noget de lærer til daglig, men det er en kompetence man kan tage med sig i sin senere erhvervskarriere,” fastslår han.

Annonce

Tilbud til hele Rødovre
De frivillige fra headspace knoklede hele aftenen i garderoben, og det var derfor en stolt leder, der kunne modtage overskuddet fra festen.
”Det er fantastisk når unge bakker op om unge, vi ved den bedste henvisning vi kan få, kommer fra unge som selv har mødt og talt med headspace, og den besked er i højt grad blevet givet videre her med et brag af en fest, hvor ingen kan være i tvivl om, at headspace Rødovre er et projekt og tilbud som hele Rødovre er med til at støtte op om,” siger Nina Jürs og tilføjer:
”Det gør os virkelig glade og stolte. Jeg tror også festen og avisen har været med til at vise, at headspace er for alle unge, uanset alder og årsag til at komme her.”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top