Annonce


Hjemløs tryllekunstner camperer på Juletræsgrund
hjemlos.jpg

Tom Trix kunne først få hjælp på kommunen på mandag. Nu overnatter han på Juletræsgrunden. Foto: Privat

Tom Trix kunne først få hjælp på kommunen på mandag. Nu overnatter han på Juletræsgrunden. Foto: Privat
Socialpolitik Selvom Tom Trix kan trylle både mønter ud af øret og kaniner op af hatten, kan han ikke trylle penge ned i pungen og en ny lejlighed frem af den blå luft. Nu har den hjemløse tryllekunstner slået et telt op på Juletræsgrunden.

Projektet Sky Village, der skulle have skabt tusinder af boliger på hjørnet af Tårnvej blev aldrig til noget. I weekenden flyttede til gengæld tryllekunstneren Tom Trix ind i et lille telt på Juletræsgrunden.

Han var en af Danmarks første rigtig store tryllekunstnere. Hans duer har været med i adskillelige teaterstykker på Det Kongelige Teater, og han har underholdt til flere børnefødselsdage end der kan være lys i en lagkage. Men der skal mere end almindelig magi til at få en virksomhed til at hænge sammen på den måde, og i weekenden blev Tom Trix sat på gaden af fogeden og slog i stedet et telt op på Juletræsgrunden.

Annonce

”Jeg har været på socialforvaltningen for at få hjælp, men de siger, de ikke vil hjælpe mig fordi jeg er selvstændig, har Tom Trix sagt til Kim Hammer, der som genbo til det nyopslåede telt gik forbi med en kop kaffe.

Kim Hammer sidder i kommunalbestyrelsen for Dansk Folkeparti og mener, kommunen har et ansvar for de borgere, der ender på gaden.

”Det kan ikke være rigtigt, at vi behandler vores borgere sådan. Han har boet i Rødovre siden 1982, og fik at vide, at han skulle komme igen mandag morgen,” fortæller Kim Hammer og efterlader spørgsmålet om, hvor tryllekunstneren skulle sove i weekenden hængende ubesvaret i luften.

”Vi er som politikere sat til at værne om vore borgere. Når man så har en borger, der har boet i Rødovre i 34 år og som beder om hjælp, så er det ikke i orden, at han bliver afvist,” siger Kim Hammer, der opfordrede Tom Trix til at henvende sig igen på rådhuset og sige han var flygtning.

”Så er kommunen forpligtet til at hjælpe med bolig og så videre,” siger Kim Hammer.

 

 

5 kommentarer om “Hjemløs tryllekunstner camperer på Juletræsgrund”

 1. Hans Houmøller siger:

  Hvis Kim Hammer er citeret rigtigt, er valgkampen skudt i gang fra DFs side.
  At blande flygtninge ind i sagen ligger jo lige til højrebenet for en fra DF.

 2. Kim Hammer siger:

  Kære Hans Houmøller

  Hvis du ikke vidste det så starter valgkampen dagen efter valget. Altså for 2 1/2 år siden.

 3. Hans Houmøller siger:

  Kære Kim Hammer.

  Det er da rigtigt, at valgkamp af nogle kan ses som en kronisk tilstand.

  Men hvad med at kommentere på det jeg reagerede på i artiklen: hvorfor du (og dermed DF) blander flygtninge ind i denne sag. Den vel handler om noget ganske andet.

  Du opfordrer jo direkte en borger til at lyve ved at opfordre ham til at sige, han er flygtning.

  At den opfordring skulle være ment som en dårlig joke, er ikke et ok svar. Du blander noget dybt alvorligt sammen med noget useriøst.

  Hvilke af de to ting mener du? Det alvorlige eller joken?

  Bedste hilsner,
  Hans Houmøller

 4. Kim Hammer siger:

  Kære kollega i kommunalbestyrelsen.

  Det er ikke nødvendigt at starte en meningskrig her på RNN.
  Dansk Folkepartis holdning kan fortælles meget enkelt:

  De mange migranter og flygtninge vi har modtaget – og fremover vil modtage, har kostet velfærd for det danske samfund siden flygtningenlovens vedtagelse i 1983 og vil koste samfundet enorme summer fremover.

  Manden på juletræsgrunden er blot et enkeltstående eksempel hvor DF mener, at han som et minimum skulle henvises til et herberg.
  Migranter og flygtninge SKAL have bolig, job, lommepenge, danskundervisning etc.
  Det synes vi i DF er en helt urimelig forskelsbehandling. Enhedslisten har den modsatte opfattelse forstås.

  At Enhedslisten helst ser helt åbne grænser er de fleste klare over, men konsekvenserne for samfundet har partiet aldrig forstået eller annekendt endsige givet løsning på.

  Blot til aktuel information: Finansministeriet oplyste i tirsdags, at man nu forventer 173.000 migranter, flygtninge og familiesammenførte fra nu af og til 2020.

  mvh

  Kim Hammer

 5. Hans Houmøller siger:

  I stedet for at kommentere på mine spørgsmål, planter en fra DF en såkaldt stråmand i tråden. Det er jo nemmere end at svare på det, man bliver spurgt om.

  En stråmand er at tillægge en modpart holdninger, der ikke er fremsat i tråden for at aflede opmærksomheden fra det, samme modpart faktisk skrev.

  Prøv at læse tråden og døm selv.

  Bedste hilsner,
  Hans Houmøller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top