Forsøg med krop og sjæl
nyager-skole-eksperimentarium_002_290416.jpg
Eleverne på Nyager Skole skulle både bevæge sig og tænke klogt i de mange forsøg, da skolen holdt deres egen udgave af Experimentarium. Foto: Brian Poulsen
skole En miniudgave af Experimentarium så sidste fredag dagens lys på Nyager Skole, hvor alle forældre og elevers sanser blev udfordret af mellemtrinets egne eksperimenter.

At der skal mere fokus på krop og bevægelse i undervisningen, behøver de ikke at gentage to gange på Nyager Skole. Her havde eleverne fra 3. til 5. klasse selv lavet deres egen udgave af det populære forsøgslaboratorium Experimentarium.
Overalt kunne elever fra de mindste klasser og massevis af forældre teste sig selv og deres viden om kroppen.
”Eleverne har selv indsamlet viden og fundet på deres egne forsøg og projekter. Det har de selvfølgelig lært en masse af, men de lærer også utrolig meget af at skulle videreformidle deres resultater til andre elever og til forældre,” fortæller en af lærerne, Pernille Reenberg.
”Flere af forældrene er så gået i dialog med børnene og udvidet deres horisont endnu mere med sjove fakta, så alle er med til at have det sjovt og lære noget,” tilføjer hun.

Hopper for chips
For en sikkerheds skyld var arrangementet rykket indendørs og det skabte pres på skolegangene, der var proppet til randen med videbegærlige børn.
En stor gruppe af dem stod og hoppede op og ned på stedet, så længe og så ivrigt, at vi måtte undersøge, hvorfor.
”Det er sådan så vi kan få nogle chips,” sagde den ene forpustet.
Lucas, der er en af de elever, som står på den ikke-hoppende del af boden, forklarer:
”Man skal hoppe op og ned på stedet i tre minutter for at forbrænde dét, der svarer til at spise en lille håndfuld chips.”
Og det var der maaaaaaaaaaaaaaange elever der gjorde. På den måde blev viden og forsøg kombineret med temaet krop og bevægelse på en måde, der med garanti ville have vækket smil på det rigtige Experimentarium, der iøvrigt snart flytter tilbage til Nordsjælland.

Annonce

nyager-skole-eksperimentarium_005_290416

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top