Annonce


Flygter ikke fra flygtninge
velkommen-flygtninge_011_310316.jpg
Rødovre Kommune ansætter to nye medarbejdere, og opretter et modtagelsesteam for flygtninge. Billedet er fra den 31. marts, hvor flere hundrede borgere sammen sagde 'Velkommen til Rødovre' til byens nye borgere på rådhuspladsen. Foto: Brian Poulsen
hjælp til flygtninge Rødovre Kommunes integrationsgruppe får tilført to nye medarbejdere, og gruppen bliver omdannet til et egentligt modtagelsesteam for de nyankomne flygtninge.

En enig kommunalbestyrelse godkendte i april måned at bruge 620.000 kroner på at udvide den nuværende integrationsgruppe med to medarbejdere, så gruppen nu bliver et modtagelsesteam, der fremover skal stå for den koordinerende indsats, når der kommer nye flygtninge til byen.
”Det vil gøre indsatsen mere koordineret og effektiv,” fortalte formanden for Beskæftigelsesudvalget, Annie Arnoldsen Petersen (S) på mødet, hvor Dansk Folkeparti også stemte ja til forslaget om etableringen af modtagelsesteamet. Partiet stemte ellers imod, da kommunalbestyrelsen tidligere på året godkendte den overordnede indsats for kommunens håndtering af den kommunale flygtningeindsats.
”Rødovre er som adskillige kommuner blevet påtvunget at modtage et antal migranter og flygtninge og efterfølgende familiesammenføring. Vi har en forpligtelse til at modtagelsen bliver tilrettelagt så praktisk og økonomisk forsvarligt som muligt,” fortalte gruppeformand Niels Spittau om en af grundene til, at partiet stemte ja til sagen.

Én indgang til Rødovre
Rødovre Kommune skulle ved årsskiftet modtage 31 flygtninge, og hver flygtning forventes hver især at medbringe 1,2 familiesammenførte personer. Rødovre Kommune modtog også flygtninge i 2014 og 2015 og det sætter pres under integrationen.
Det nye modtagelsesteam skal være tovholdere i flygtningesager og medarbejderne i gruppen vil være de første som flygtningene møder, når de kommer til Rødovre. Her vil kommunens nye modtagehold vise rundt i byen, hjælpe flygtningene med praktiske ting som at oprette skattekort, få et sygesikringsbevis og nem-ID. Herudover skal modtagelsesteamet stå for den koordinerende indsats, så de nyankome kan lære dansk, starte på uddannelse og arbejde.
Udgifterne til de to nye medarbejdere finansieres af et ekstraordinært integrationstilskud, som regeringen og Kommunernes Landsforening forhandlede på plads i marts måned.
Hos Dansk Folkeparti tror Niels Spittau ikke, at beløbet vil dække de faktiske udgifter.
”Det vil være de fleste bekendt, at kommunerne allerede har signaleret, at den økonomiske kompensation der er aftalt, ikke kan dække de faktiske omkostninger for at løse opgaven,” fortalte Spittau på mødet.

Annonce

Vil følge med i udviklingen
I sagsfremstillingen fremgår det, at modtagelses-teamet fremover skal udarbejde en årlig redegørelse, som skal fremlægges politisk. Dansk Folkeparti så gerne, at den redegørelse kom halvårligt, så politikerne kan holde nøje øje med udviklingen.

Integrationsindsatsen vil løbende blive beskrevet i kvartalsstatistikken, så politikerne vil få en redegørelse hvert kvartal om økonomien og flowet i indsatsen.
”Jeg tænker ikke, at der er nogen der kan have indsigelser imod at de nyankomne flygtninge i bedre grad lærer dansk, får en uddannelse og kommer i beskæftigelse. Det er hele baggrunden for det her modtagelsesteam. Vi skal gøre indsatsen mere koordinerende og effektiv, så jeg er glad for at alle partier stemte for. Alt andet ville have undret mig,” fortalte Annie Arnoldsen Petersen om sagen og det nye team.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top