Eventyr på byens vægge
tasso-streetart-skanderup_014_130516.jpg
Kunstværket på Daginstitutionen Skanderup (billedet) og ved tunnelen under Tårnvej bliver permanente, hvorimod værkerne på Heerup Museum, Rødovre Centrum og på Vandtårnet kan pilles ned og bruges i andre sammenhænge. Du kan følge med i Tassos arbejde, når han fra den 23.- 26. maj arbejder på facaden på Heerup Museum. Foto: Brian Poulsen
kunst i byens rum H.C. Andersens eventyr ’Den grime ælling’ får nyt liv i Rødovre.

Børneinstitutionen Skanderup har allerede fået udsmykket deres facade med gadekunst fra Tassos spraydåser, og i den kommende tid vil fire andre steder i byen også blive pyntet med graffiti.
Kunstprojektet hedder ’Every Man’s Life is a Fairytale’ og koster samlet set lige over en halv million kroner. Projektet er finansieret af den kommunale kunstpulje og af Rødovre Centrum. Det er Steen Koerner Studio der har skabt historien og det er den verdensberømte graffitimaler Tasso der sprayer eventyret ud i livet.
Kunstprojektet er en moderne nyfortolkning af H.C Andersens eventyrklassiker ’Den grimme ælling’, tilført Rødovres egen historie. Udover det visuelle arbejde vil fortællingen også blive fortalt gennem lyd via QR-koder.

Eventyr med Rødovres historie
Eventyret starter ved amfiteatret i Rødovre Centrum tæt ved tunnelen under Tårnvej. Herefter fortsætter kunstværket på den anden side af tunnelen, går forbi Børneinstitutionen Skanderup, runder toppen af Vandtårnet, inden kunstruten slutter på gavlen på Heerup Museum.
”Historien starter ved centeret, hvor vores hovedperson bliver mobbet af ællingerne. Billedet har reference til H.C. Andersens papirklip, og vi har valgt at ændre i grafikken, så det nu indeholder Arne Jacobsens ’Ægget’ og vi har tilført nogle tulipaner, som repræsenterer gartneriet. På den måde bliver Rødovres historier flettet ind,” fortæller Lars Schmidt Hansen, der er grafisk designer hos Steen Koerner. Han er en af idémændene bag eventyret, og referencerne til Rødovre ses i flere forskellige lag.
Byens våbenskjold er med i eventyret, ligesom der er flere visuelle referencer til ishockeyklubben.
”På en af kunstværkerne har vi fokus på øjet, der kigger. Hovedpersonen kigger ud og er ved at danne sig et overblik. Det er ligesom Rødovre, der kigger ud i Verden og hiver ting hjem til byen,” fortæller Lars Schmidt Hansen.
Rødovre Kommune forventer, at det samlede kunstprojekt er færdigt i juni måned. Du kan læse mere om kunstprojektet på rk.dk

Annonce

 

FAKTA:

Rødovre Kommune opfordrede i april måned, gennem Lokal Nyt, borgere til at indsende lokale historier, der kunne indgå i de fem værker. Nogle af de lokale referencer ses tydeligt mens andre er mere skjulte.
Kunstruten og eventyret er bygget op omkring H.C. Andersens klassiske fortælling om ’Den grimme ælling’, hvor mobning blandt andet er et tema.
Ud over den visuelle kunst kan der via QR-koder downloades fortællinger og høres nykomponeret musik, der passer til eventyret. Skuespiller Nikolaj Lie Kaas indtaler historierne.
Den samlede udgift til kunstprojektet udgør 525.000 kroner, hvoraf Rødovre Centrum betaler 300.000 kroner

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top