Efterlyses: 500 forsøgskaniner med gamle pizzabakker
papsortering_039_2804161.jpg
ra midten af maj kan frivillige tilmelde sig Rødovres nye forsøgsordning for papindsamling. Foto: Brian Poulsen
SKÅRET UD I PAP Vi behøver ikke at skære det ud i pap. Genbrug betaler sig og så er det oven i købet nødvendigt. Nu forsøger Rødovre Kommune sig med indsamling af pap.

Der er dømt først til mølle, hvis du vil være med på den næste grønne bølge. I forvejen var Rødovre Kommune blandt de første til at indføre affaldssortering, og nu får 500 husstande chancen for at tage næste skridt før alle andre, når kommunen starter en forsøgsordning med pap.
Forsøget skal afdække fordele og ulemper ved indsamling af eksempelvis brugte pizzabakker og gamle mælkekartoner, og kommer til at koste 155.000 kroner, når man tager højde for den indtægt der vil være ved salg af genanvendeligt papemballage og besparelse ved tømning af almindelige beholdere.
Nu mangler kommunen bare frivillige, der vil være med.
”Det er vigtigt for at få nogle ordentlige erfaringer, og det er derfor vigtigt at mange deltager i forsøget. Det er der heldigvis også flere der har antydet, at de gerne ville på forhånd,” siger affaldskonsulent, Thomas Jørgensen.
Han fortæller, at den nuværende papirindsamling ofte ødelægges af forkert ilagt papemballage.
”Flere grundejerforeninger har ønsket særlige papbeholdere, og vi kan se, at der bliver sat meget pap ud til storskrald. Nu får folk muligheden for at genanvende sine ting og slipper for at smide det til storskrald,” understreger Thomas Jørgensen om fordelene ved forsøgsordningen.

Hvis pappet bagefter bliver kørt helt til Sverige for at blive genbrugt, forsvinder den miljømæssige gevinst så ikke?
”Det giver stadigvæk mening. Fabrikken i Sverige producerer jo nyt pap, der skal køres væk igen, og det koster mere Co2 at producere papir og pap end det sviner at få det transporteret og genbrugt. Samtidig har vi en moralsk og lovmæssig forpligtigelse til at genanvende mest muligt eller derefter forbrænde,” påpeger Thomas Jørgensen.
Du kan læse mere om affaldsordningen på rk.dk/affald. Her kan du også tilmelde dig forsøgsordningen fra midten af maj.

Annonce
Hvis man ikke fjerner plastikken fra pappet, så bliver det ikke taget med, viser Thomas Jørgensen.

Hvis man ikke fjerner plastikken fra pappet, så bliver det ikke taget med, viser Thomas Jørgensen.

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top