Annonce

Elitespiller åbnede sæsonen
WEB_rasmus-schwarz_roedovre-tennisklub_038_110116_BP.jpg
Rødovres 1. single Rasmus Schwartz, billedet, åbnede udendørs sæsonen med en opvisningskamp mod elitespilleren Foto: Brian Poulsen / arkiv
tennis KBs elite- og tidligere landsholdsspiller Martin Pedersen startede udendørs-sæsonen i Rødovre Tennisklub med en opvisningskamp mod den lokale 1. single, Rasmus Schwarz. På lørdag holder Rødovre Tennisklub åbent hus i anledningen af 'Tennissportens Dag'.

Klokken 17 skærtorsdag hejstes flaget på tennisanlægget for at markere, at udendørssæsonen 2016 er i startet, selvom det i denne uges blæst, slud og kulde kan være svært at forestille sig. Men det er fakta for 600 tennisspillere i Rødovre Tennisklub, som vil dyrke udendørsarealet til oktober måned.

90 medlemmer deltog – usædvanligt mange – måske tiltrukket af en opvisningsmatch imellem KBs stjernespiller Martin Pedersen og Rødovre Tennisklubs Rasmus Schwarz.

Annonce

”Over 45 minutter viste Martin og Rasmus, hvor god tennis der rent faktisk spilles i Danmark, og i KBs baghave, Rødovre,” siger formand Poul Lundberg Andreasen, der glædede sig over en god dag i Rødovre Tennisklub.

Tennistalenter må træffe et tidligt valg i livet
Efterfølgende stillede den tidligere landsholdsspiller Martin Pedersen sig til rådighed for en debat omkring elitespilleres muligheder i Danmark, som han har stor erfaring indenfor. Martin kom selv fra en mindre klub som Rødovre, nemlig Holbæk, flyttede til Farum som 13-årig og var professionel i alderen 15-21 år, da han rejste Verden tynd halvdelen af året. Som 27 årig valgte han melde fra til Davis Cup-holdet for at koncentrere sig om sit jurastudium.

Som helt ung var han suveræn i single- og doublerækkerne ved DM og tilsvarende. I dag spiller han i elitedivisionen for KB.
”Ifølge Martin Pedersen står valget for de unge talenter i dag imellem en civil eller en idrætslig karriere. Talenterne og mulighederne findes i Danmark. Det kan blandt andet ses af, at det europæiske U12-mesterskab for drenge blev vundet af Danmark,” fortæller Poul Lundberg Andreasen. Han fortsætter om foredraget med Martin Pedersen:
”Nye gode danske tennisresultater høstes på colleges i USA. Men problemet er, at det unge talent allerede i alderen 14-15 år skal vælge imellem en sportslig eller civil karriere. De færreste kan overskue dette valg så tidligt, hvorfor mange tennistalenter i Danmark fravælger idrætten for at studere og dermed går de den civile karrierevej med tennis som 2. prioritet.”

Tennissportens Dag
På lørdag er det ’Tennissportens Dag’, som i Rødovre finder sted mellem klokken 13 og 16.
”Der er banerne reserveret til potentielle nye medlemmer. Interesserede kan møde op på Rødovre Parkvej ved klubhuset. Husk at medbringe sportssko, som har flad bund. Der kan lånes ketsjere og der spilles samt trænes med klubbens medlemmer og trænere fra Rødovre Tennisklub. I tilfælde af regn går vi over i den indendørs tennishal,” oplyser formand Poul Lundberg Andreasen.

’Tennissportens Dag’ er et tilbud om at komme i gang for alle aldre og tennisniveauer.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top